Internacional 15/01/2018

Elisabet II: "La corona et pot trencar el coll"

La reina ofereix una inèdita entrevista a un programa de la BBC sobre les joies de la corona

Efe
1 min

LondresLa reina Elisabet II ha confessat a la BBC algunes intimitats del càrrec. En un documental emès per la BBC aquest diumenge sobre el 65è aniversari de la seva coronació, explica que la corona imperial és tan pesada que "et pot trencar el coll" i reconeix que la carrossa que la va portar a la cerimònia era "molt incòmoda".

Isabel II a la sessió inaugural del Parlament britànic de 2013.

La sobirana, que mai concedeix entrevistes, ha rememorat els detalls de la seva coronació a l'abadia de Westminster de Londres, el 1953, per un programa sobre les joies de la corona. "No pots mirar cap avall quan llegeixes el discurs, perquè se't podria trencar el coll o et podria caure la corona". Elisabet II porta la mateixa corona en el discurs d'obertura del Parlament britànic, quan llegeix el programa de govern.

"Tot i que les corones tenen alguns inconvenients, pel que fa a la resta són força importants", bromeja. La corona en qüestió va ser confeccionada per a la coronació del seu pare, el rei Jordi VI, el 1937 i porta 2.868 diamants, 17 safirs, 11 maragdes i centenars de perles, a més d'un gran rubí. "Per sort, el meu pare i jo tenim el cap molt semblant, i un cop posada, queda fixada", diu la reina, de 91 anys.

La reina també assegura que el recorregut en carrossa que la va portar des del palau de Buckingham fins a l'abadia va ser "horrible" i "molt incòmode".

stats