Hongria
Internacional 30/03/2012

Retiren el títol de doctor al president d'Hongria per haver plagiat la seva tesi

La premsa del país dóna per fet que Pal Schmitt es veurà obligat a dimitir. El primer ministre, Viktor Orbán, ha dit que la decisió l'haurà de prendre el president

Efe
1 min
El president d'Hongria, Pal Schmitt / AFP

BudapestEl primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán, ha dit aquest divendres que una eventual dimissió del president Pal Schmitt, acusat d'haver plagiat la seva tesi doctoral, és una "decisió pròpia".

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El senat de la Universitat de Medicina Semmelweis de Budapest ha retirat aquest dijous el títol de doctor a Schmitt en considerar que va copiar gran part de la seva tesi. El cas va sortir a la llum el gener passat, quan la revista 'HVG' va assegurar que parts de la tesi doctoral del president eren un plagi.

La Universitat ha comunicat aquest dijous que la major part de la investigació són traduccions literals d'altres fonts, sense que consti així en les notes de treball.

La tesi, guardonada el 1992 amb la nota de 'suma cum laude', es titula 'Anàlisi del programa dels Jocs Olímpics moderns'.

Schmitt, doble campió olímpic en esgrima, va ser escollir president el 2010, amb el suport del partit governamental Fidesz. També va ser ambaixador d'Hongria a Espanya entre els anys 1993 i 1997, i és president del Comitè Olímpic Hongarès des del 1990.

La premsa del país dóna per fet que el president es veurà obligat a dimitir per aquest escàndol.

stats