Internacional 23/07/2014

El secretari d'Estat dels EUA aterra a Israel per mirar d'aconseguir l'alto el foc a Gaza

Kerry insisteix que l'acord ha d'abordar les causes del conflicte i ser un "projecte sostenible"

Efe
1 min
El secretari d'estat d'EUA, John Kerry, dóna la mà al líder palestí Mahmoud Abbas.   / AFP PHOTO

RamalaEl secretari d'Estat nord-americà, John Kerry, ha iniciat una presa de contacte amb els líders israelians i palestins. Abans, però, s'ha reunit amb el secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-moon, a qui ha assenyalat que "en les últimes 24 hores hem avançat" per aconseguir l'alto el foc però que "encara queda molta feina per fer".

John Kerry ha expressat el seu "profund compromís" i ha insistit que cal abordar els motius de fons que han fet originar la violència. En el mateix sentit, Kerry demana que l'acord sigui "un projecte sostenible per a tot el món" pel propi benefici de la regió. Després del primer contacte amb Ban Ki-moon, Kerry s'ha reunit amb el president de l'Autoritat Palestina, Mahmoud Abbas, i posteriorment ho farà amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu.

Per la seva banda, el comitè executiu de l'Organització per a l'Alliberació de Palestina ha declarat a la premsa que orienta les negociacions per "trobar un equilibri entre l'aixecament del bloqueig de Gaza i aconseguir l'alto el foc". L'organisme ha explicat també que Abbas ja ha parlat amb Ban Ki-moon, i que aquest dimecres a la tarda contactarà amb el ministre d'Exteriors anglès i amb el president de França, François Hollande.

stats