Rússia
Internacional 07/01/2014

La seguretat dels Jocs d'Hivern de Sotxi, en "alerta de combat"

El Kremlin desplega una de les majors operacions de seguretat en la història Olímpica a un mes de la competició

Agències
2 min

MoscouRússia ha decretat "l'alerta de combat" a Sotxi i ha incrementat aquest dimarts les restriccions per accedir a aquesta ciutat balneari del mar Negre. Són dues de les mesures que ha ordenat aplicar el president Vladímir Putin per garantir la seguretat dels Jocs d'Hivern que la localitat acull el mes vinent.

Conscient que l'èxit o el fracàs dels Jocs de Sotxi marcarà el seu llegat, Putin ha augmentat la seguretat a tot el país després dels dos atemptats que van deixar 34 morts a la ciutat de Volgograd, a 700 quilòmetres de Sotxi.

L'home més buscat pel Kremlin, el líder insurgent txetxè Doku Umarov, ha demanat als milicians que volen instaurar un estat islàmic al sud de Rússia a utilitzar "tota la força" per evitar que els Jocs se celebrin.

"Des del 7 de gener, totes les divisions responsables de garantir la seguretat dels espectadors i dels participants dels Jocs estan en alerta de combat", ha dit el ministre de situacions d'emergència, Vladimir Puxkov, a l'agència Itar-Tass.

Les autoritats desplegaran desenes de milers de policies i tropes del ministeri de l'interior a Sotxi, on els atletes competiran durant més de dues setmanes en els Jocs Olímpics més cars de la història.

Des d'avui, l'accés a la ciutat serà restringit a causa d'una nova directriu de tràfic que donarà prioritat al transport Olímpic, segons han anunciat les autoritats. "Les restriccions són per facilitar l'accés als espectadors, atletes i membres de la família Olímpica", ha dit la direcció de transports.

Les mesures de seguretat han rebut crítiques dels ciutadans de Sotxi. Més de 200 persones van protestar diumenge contra les decisions de Moscou, sota el lema de: "Els Jocs de Sotxi són dels ciutadans, no dels visitants".

stats