Internacional 07/01/2021

Qui és Q Shaman, l'home amb banyes i el tors nu que ha participat en l'assalt al Capitoli?

Jake Angeli és un conegut seguidor de Trump i divulgador de la teoria de la conspiració de QAnon

Ara
2 min
Partidaris de Donald Trump assalten el Congrés dels Estats Units

BarcelonaEntre els milers de persones que aquest dimecres van assaltar el Congrés dels Estats Units per impedir que certifiqués la victòria electoral de Joe Biden destaca la figura d'un home amb el tors nu i tatuat, la cara pintada de vermell, blanc i blau, el cap cobert amb pells i un casc amb dues banyes. Durant uns instants, aquest personatge amb aspecte de xaman fins i tot va arribar a ocupar la tribuna presidencial del Senat.

Qui és aquest home? Es diu Jake Angeli, tot i que se'l coneix com a Q Shaman. Va néixer el 1988 i des de fa mesos és conegut com un fervent partidari de Donald Trump i defensor de la teoria de la conspiració coneguda com a QAnon, segons la qual l'actual president dels Estats Units està lliurant una batalla secreta contra una xarxa satànica, pederasta i caníbal formada per líders del Partit Demòcrata, alts funcionaris de Washington, estrelles de Hollywood i magnats jueus com George Soros. Es tracta d'una teoria sorgida anònimament a les xarxes, amplificada pels sectors d'ultradreta dels Estats Units i que Trump mai no ha negat.

Tal com recull el diari The Arizona Republic, Angeli, natural d'Arizona, fa temps que és conegut en aquest estat per haver participat en nombrosos actes de suport a Donald Trump, sempre vestit amb la mateixa indumentària i, sovint, amb un cartell on es llegeix "Q sent me", és a dir, "Q m'envia". De fet, ell va ser un dels protagonistes d'un reportatge publicat per aquest mitjà a l'octubre.

Al vídeo que acompanya el reportatge, se'l veu [minut 7.50] cridant, tot sol, davant del Congrés estatal a favor de la reobertura de les escoles (tancades a causa del covid-19) i acusant el governador de ser còmplice "dels globalistes i la seva agenda". "Q té a veure amb alliberar el país dels globalistes i els comunistes, que s'han infiltrat als mitjans, a l'entreteniment, a la política", explica el jove al diari.

"Desobediència civil"

Alex Segura, corresponsal de l'agència Efe a Los Angeles, ha recuperat aquest dimecres a la nit, a través de Twitter, una breu conversa que va mantenir amb ell pocs dies després de les eleccions del 3 de novembre davant del local on s'estava duent a terme el recompte de vots del comtat de Maricopa, a Arizona.

En aquesta conversa, gravada en vídeo, Angeli, que té formació com a actor, es presenta com el responsable del canal de YouTube Yellowstone Wolf (dedicat a difondre la teoria QAnon) i explica que es dedica al xamanisme. Per això, diu, es dedica a "informar la comunitat sobre el que passa" per tal que "es mirin el món d'una manera una mica diferent". El jove, que al vídeo porta el seu cartell de "Q sent me", explica que quan algú li pregunta "Qui és Q i per què t'envia" ell explica que "Q està ajudant a acabar amb el tràfic sexual de menors".

Segons Segura, aquell dia Angeli li va dir que el seu objectiu era "defensar els vots de Trump a Arizona" (on finalment el candidat republicà va perdre davant Joe Biden) a través de la "desobediència civil", i en aquest sentit es va comparar amb figures com "Gandhi, Jesús o Martin Luther King".

stats