RESPOSTA INTERNACIONAL
Internacional 27/02/2012

La UE augmenta la pressió a Síria amb noves sancions contra el règim de Baixar al-Assad

Els ministres d'Exteriors de la UE donen el vistiplau a la congelació d'actius del Banc Central sirià i a les importacions de metalls preciosos per intentar asfixiar l'economia del règim

Laia Forès
1 min
El ministre d'exteriors francès, Alain Juppé, parla amb el seu homòleg britànic William Hague / AFP

Brussel·lesEls governs europeus han reaccionat amb la imposició de més sancions contra Síria davant la intensificació de la repressió del govern de Baixar al-Assad. Els ministres d'Afers Exteriors de la Unió Europea (UE) han aprovat aquest matí una nova ronda de sancions que inclou la congelació d'actius del Banc Central de Síria –mesura que ataca directament l'economia del país–, així com el veto de la importació a Europa d'or i altres metalls preciosos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La UE també ha aprovat sancions diplomàtiques contra set ministres del govern sirià, que no podran entrar en territori comunitari i veuran congelats els seus actius a Europa, i la prohibició de vols de càrrega procedents del país o d'aerolínies síries. Els Vint-i-set esperen que les noves sancions serveixin per estrangular encara més el finançament del règim autoritari d'Al-Assad i aconseguir que aturi la repressió violenta contra la població.

"Quan veiem el president sirià somriure mentre vota en el referèndum constitucional, que és una màscara sinistra, només podem seguir indignant-nos, perquè les bombes continuen caient a Homs i a altres ciutats", ha dit el titular d'Exteriors de França, Alain Juppé.

Rebuig a una operació militar

Tot i les crítiques a Baixar al-Assad, la Unió Europea descarta una operació militar a Síria. "No hi ha una solució militar a aquest conflicte", han assegurat fonts comunitàries. De la seva banda, el ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha anunciat que el govern central està estudiant la possibilitat de tancar la seva ambaixada a Damasc en protesta per la violència del govern sirià.

stats