Internacional 10/12/2012

Strauss-Kahn segella un acord milionari per comprar el silenci de la dona que el va denunciar

L'ex director gerent de l'FMI tanca així l'escàndol sexual que va posar fi a la seva carrera política fa dinou mesos a l'hotel Sofitel de Nova York

Ara
1 min
Nafissatou Diallo en el moment d'arribar al tribunal del Bronx on ha firmat l'acord "amistós". REUTERS

BarcelonaL'ex director gerent de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn, ha posat fi a un epíleg judicial que ha durat més de dinou mesos. El preu? Entre tres i deu milions de dòlars, tot i que encara no hi ha cap xifra oficial. Els advocats de Strauss-Khan i de Nafissatou Diallo, la treballadora que el va acusar d'agressió sexual a l'hotel Sofitel, han arribat a un acord "amistós" per tancar la demanda civil que la dona va interposar contra Strauss-Kahn.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El tribunal que va instruir el cas ha anunciat aquest dilluns que s'ha arribat a un acord, però encara no n'ha divulgat els detalls, ja que els consideren "confidencials".

Strauss-Kahn compra així el silenci de Diallo amb l'objectiu de posar fi a l'escàndol que va acabar amb la seva carrera política el 14 de maig del 2011, durant una trobada ("humiliant i degradant", segons denuncia Diallo) de set minuts a la suite 2086.

La mateixa Diallo s'ha presentat en un tribunal del Bronx (Nova York) per firmar l'acord amistós, en la primera aparició pública des de l'escàndol.

Tot i que l'advocat de Strauss-Kahn no ha volgut parlar de xifres de l'acord –ha titllat de "completament falsa" la xifra de 4,6 milions d'euros que es va filtrar a la premsa francesa–, un advocat especialitzat en judicis civils citat per France Presse, Matthew Galluzzo, ha calculat la xifra entre "tres i deu milions de dòlars". La indemnització talla de soca-rel un llarg procés mediàtic en què Strauss-Kahn hauria de donar explicacions.

stats