Internacional 16/12/2014

Almenys 100 morts en l'assalt dels talibans a una escola del Pakistan

Al centre hi ha unes 500 persones, entre alumnes i professors. L'exèrcit assegura que sis homes armats han assaltat l'edifici

Reuters
2 min
Un soldat escorta als escolars després que van ser rescatats de l'Escola Pública de l'Exèrcit que està sent atacat per talibans a Peshawar KHURAM PARVEZ / REUTERS

PeshawarAlmenys 100 persones, 80 dels quals són estudiants, han mort aquest dimarts en l'assalt dels talibans a una escola de la ciutat de Peshawar, al nord-oest del país. Els islamistes asseguren que l'assalt és una resposta a les operacions militars en aquesta regió fronterera amb l'Afganistan: es creu que centenars de combatents talibans han mort l'útima ofensiva a Waziristan, prop de la regió de Khyber.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Cinc o sis homes armats han assaltat l'escola, segons fonts militars. De seguida ha començat un tiroteig i una sèrie d'explosions mentre les forces de seguretat han encerclat la zona. Segons l'exèrcit, la majoria dels 500 estudiants del centre han estat evacuats, i no se sap si els atacants han pogut fer ostatges. "Quan han entrat a l'escola ens hem amagat a les classes. Entraven a totes les aules i assassinaven els nens", ha dit Mudassir Awan, treballador del centre.

Un treballador de l'escola i un estudiant entrevistats per la cadena local Geo TV han dit que els assaltants han entrat a escola pública, gestionada per l'exèrcit a través de l'auditori.

Un periodista de Reuters que és al lloc dels fets ha sentit trets des de dins de l'escola mentre els soldats l'envoltaven.

"Érem al davant de l'escola i de cop ha començat el tiroteig. Hi havia molt de caos i crits dels nois i els professors", ha dit Jamsed Khan, conductor d'un autobús escolar. Els oficials asseguren que almenys sis homes armats han entrat al centre, una escola pública gestionada per l'exèrcit. Es creu que hi ha almenys 500 estudiants i professors.

Un portaveu dels talibans, Muhammad Umar Khorasani, ha confirmat a Reuters que "els nostres suïcides han entrat a l'escola, no tenen instruccions de fer mal a les criatures, sinó d'atacar el personal de l'exèrcit".

stats