TERRATRÈMOL
Internacional 13/11/2017

Almenys dos morts a Costa Rica per un terratrèmol de 6,3 graus

Per el moment les autoritats han descartat la possibilitat d'un tsunami sobre la costa del país

Efe
2 min
El terratrèmol de Costa Rica i les seves rèpliques

San JoséAlmenys dues persones han mort en Jacó, la localitat més propera a l'epicentre del terratrèmol de magnitud 6,3 en l'escala de Richter que va sacsejar aquesta nit la costa del Pacífic central de Costa Rica, va informar avui a Efe un portaveu de Força Pública.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Sistema Nacional de Monitoreig de Tsunamis de la Universitat Nacional ha descartat, de moment, la possibilitat de que un tsunami arribe a la costa del país del Pacífic.

El centre comercial de Sant Pere, a San José, està sent analitzat després d'aparèixer unes esquerdes, mentre que l'Hospital Calderón Guàrdia, també a la capital, va sofrir el trencament de materials, fonamentalment a la sala de parts. Els bombers van informar de danys materials fonamentalment en supermercats per la caiguda de prestatgeries, talls de llum i despreniment de pals i cablejat en Jacó, Parrita i Quepos.

El tremolor va tenir l'epicentre a l'oceà Pacífic, 19 quilòmetres al sud de platja Jacó, una localitat de la província de Puntarenas, amb una profunditat de 19 quilòmetres, segons la RSN. El sisme, que va tenir lloc cap a dos quarts de nou del vespre (hora local), es va sentir gairebé a tot Costa Rica i va estar originat per la subducció de les plaques terrestres.

Després del sisme es van registrar almenys sis rèpliques fortes de magnituds des de 3,1 fins a 5,2 en l'escala de Richter. Les autoritats costa-riquenyes van fer una crida a la calma a la població, a la qual van demanar que prengués mesures preventives i utilitzés els números d'emergències només per a casos veritablement urgents.

"Costa Rica té la fortalesa de les institucions del Sistema de Gestió de Risc, les quals ja estan alerta, davant el moviment tel·lúric d'avui diumenge en la nit", va expressar el president del país, Luis Guillermo Solís, a les xarxes socials.

stats