Internacional 09/05/2018

Tirotejada una periodista de Montenegro que investigava la màfia

Centenars de ciutadans surten al carrer per demanar una investigació que aclareixi l'atac

Ara
2 min
La cara d'Olivera Lakic a la portada del diari 'Vijesti'

BarcelonaUna periodista d'investigació de Montenegro ha resultat ferida després de rebre diversos trets d'un desconegut quan es disposava a entrar a casa seva, a Podgorica.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Olivera Lakic, que investiga per al diari 'Vijesti' temes relacionats amb el crim organitzat, ha estat hospitalitzada després de l'atac però la seva vida no corre perill, va afirmar el rotatiu, que relata que un home se li va acostar quan es disposava a entrar al seu domicili i que li va disparar. Posteriorment, va fugir acompanyat de dos homes més.

Lakic, de 49 anys, ja va ser atacada físicament fa sis anys, ha rebut amenaces i en algunes ocasions ha estat sota protecció policial. "Cap atac contra ella s'ha aclarit. Els casos de crim organitzat descrits als seus reportatges mai han sigut investigats per la policia", ha declarat Mihaljo Jovovic, redactor en cap del diari.

L'atac ha generat una enorme indignació entre l'opinió pública, l'oposició i, sobretot, els mitjans de comunicació en el petit país balcànic, candidat a entrar a la Unió Europea i membre de l'OTAN des de l'any passat. El govern montenegrí ha promès una investigació exhaustiva davant de les crítiques de l'oposició i els mitjans.

Centenars de ciutadans s'han manifestat davant la seu del govern per exigir una investigació efectiva. El director del diari on treballa la periodista agredida, Zeljko Ivanovic, ha acusat de l'atac directament el govern de Milo Djukanovic, al poder des del 1991.

El mes passat una bomba va esclatar davant la casa d'un altre periodista a la localitat de Bijelo Polje, al nord del país, sense causar víctimes. Aquest incident se suma a altres atacs contra professionals de la informació, incloent-hi l'assassinat del reporter Dusko Jovanovic el 2004, que de moment no han estat aclarits.

stats