França

Torturada i abandonada en un bagul: l'assassinat d'una nena que commociona París

La policia deté una noia de 24 anys sense feina ni domicili fix com a presumpta autora del crim

2 min
Flors i notes en memòria de la Lola, la nena de 12 anys que ha estat brutalment assassinada a París.

ParísCinc dies després de l'assassinat, la policia encara no n'ha tret l'aigua clara del mòbil d'un crim que ha commocionat França. La víctima es deia Lola, tenia 12 anys i vivia al districte 19 de París, una zona popular de la capital francesa. La policia va trobar el seu cos divendres dins un bagul de plàstic al pati interior del mateix edifici on residia amb la família. Tenia les mans i els peus lligats, ferides al coll, signes de tortura i dos números, un 1 i un 2, inscrits als peus. L'autòpsia ha revelat que va morir per asfíxia, va ser torturada i va ser agredida sexualment.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia ha detingut com a sospitosa del crim una noia de 24 anys, Dahbia B., sense feina ni domicili fix. De tant en tant s'allotjava a casa de la seva germana, que viu al mateix immoble que la Lola. Ara per ara, les primeres investigacions no han aclarit per què va matar la nena, però la policia creu que Dahbia B. podria haver actuat per venjança després d'haver tingut una discussió amb la família de la víctima –el pare és el porter de l'edifici–. L'altra hipòtesi apunta que la detinguda podria tenir problemes psiquiàtrics, tot i que no consten antecedents en cap centre psiquiàtric de París ni de l'àrea metropolitana, segons la premsa francesa.

Els pares de la Lola en van denunciar la desaparició divendres a la tarda, quan van veure que la seva filla no tornava a casa després de sortir de l'institut on estudiava. Les càmeres de seguretat mostraven que la nena havia arribat a l'edifici acompanyada de la detinguda. Hores més tard, les càmeres mostren unes altres imatges de la sospitosa caminant pel carrer amb una maleta i fins i tot demanant ajuda a un vianant per transportar-la. A més de Dahbia B., la policia ha detingut la seva germana i un home que podria haver allotjat la sospitosa després de cometre el crim.

Algeriana sense permís de residència

La noia no té antecedents penals, però segons la premsa francesa la policia l'havia atès en el passat com a víctima de violència de gènere. D'origen algerià i sense permís de residència en vigor, sobre ella pesava una ordre d'expulsió des de l'estiu. L'extrema dreta de Marine Le Pen ja ho ha aprofitat per carregar contra la immigració: "Massa crims són comesos per immigrants clandestins que no hem volgut o no hem sabut enviar a casa seva", etzivava aquest dimarts a l'Assemblea Nacional. La primera ministra, Élisabeth Borne, va demanar "una mica de decència" a la líder d'extrema dreta. Moltes altres associacions també han insistit que cal desvincular el crim de l'origen que pugui tenir la suposada autora de l'assassinat.

stats