Internacional 22/10/2017

Tots els expresidents vius, en un concert per les víctimes dels huracans

Obama, Bush pare i Bush fill, Clinton i Carter remarquen que la unitat és el que "fa gran els EUA"

Ara
2 min

BarcelonaEls cinc expresidents dels Estats Units encara vius, inclòs George H. Bush, de 93 anys i en cadira de rodes, es van unir aquest dissabte a la nit en un concert de recaptació de fons per a les víctimes dels tres huracans que han atacat territori nord-americà aquests últims mesos: el 'Harvey' a Texas i l''Irma' a Florida, i també el 'Maria', que encara manté Puerto Rico i les illes Verges molt malmeses.

Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, Geroge H. Bush i Jimmy Carter van aparèixer junts, i en una aparent molt bona sintonia, damunt l'escenari del Texas A&M University's Reed Arena, a l'estat on viuen els presidents Bush i que ha estat molt afectat per l'huracà 'Harvey'. Van fer uns quants discursos abans d'un concert d'estrelles del country i el pop en el qual la mateixa Lady Gaga va oferir una actuació inesperada.

Els expresidents van remarcar especialment els valors de la unitat "per sobre de races, religió o partits polítics", en paraules de Clinton, com allò que fa "més gran" els Estats Units, en una al·lusió repetida al lema de campanya de l'actual president, Donald Trump. L'acte es va convertir també en un homenatge improvisat cap a l'expresident George H. Bush, visiblement envellit i en cadira de rodes.

El president Trump va enviar una salutació per vídeo que es va transmetre a les pantalles del concert en què va elogiar la grandesa i l'honor dels expresidents reunits a Texas, deixant de banda per una nit les seves habituals crítiques al seu predecessor. El concert arriba també pocs dies després que el mateix Obama i George Bush fill se saltessin la norma no escrita de no criticar un president en ofici i ataquessin la manera de fer política de Trump.

stats