ALEMANYA
Internacional 12/05/2011

Un tribunal alemany condemna a cinc anys de presó un extreballador d'un camp d'extermini nazi

John Demjanjuk, de 91 anys, és culpable d'haver col·laborat a matar almenys 27.900 jueus en un camp d'extermini nazi durant la II Guerra Mundial

Agències
1 min
John Demjanjuk, entrant en un tribunal de Múnic. EFE

BarcelonaUn tribunal de Munic ha condemnat a cinc anys de presó un veterà nazi per ajudar a matar almenys 27.900 jueus al camp d'extermini nazi de Sobibor (Polònia) durant la II Guerra Mundial. John Demjanjuk, de 91 anys, ja havia estat jutjat pel tribunal de l'Holocaust a Israel fa dues dècades i se l'havia deslliurat dels càrrecs.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El procés es va tornar a accelerar el 2009 a Alemanya. Fins llavors Demjanjuk residia a Estats Units, des d'on va ser extraditat el maig de 2009 a petició d'Alemanya.

La fiscalia, com l'acusació particular, es basava en un full de serveis número 1.393, que diu que Demjanjuk va ser un dels 120 guardians voluntaris de Sobibor, en què va servir entre març i setembre de 1943, l'any que es va desmantellar el camp. Demjanjuk va admetre en el judici haver col·laborat en d'altres camps d'extermini però mai a Sobibor.

La defensa de Demkanjuk diu que presentarà al·legacions i que el seu client no pot pagar per tots els crims dels alemanys. L'acusat, d'origen ucraïnès, diu que va ser capturat com a soldat soviètic i que el van obligar a treballar a Polònia.

stats