Internacional 31/07/2015

Troben ampolles amb inscripcions en xinès i indonesi a la Reunió

Les autoritats australianes, "cada vegada més segures" que les restes d'avió localitzades dimecres a la mateixa illa pertanyen a l'MH370

Efe
2 min
Una de les ampolles localitzades a l'illa de la Reunió / 'Linfo.re'

ParísUna ampolla amb inscripcions en xinès i una altra en indonesi s'han convertit aquest divendres en notícia, després de ser trobades prop de la platja de l'illa francesa de la Reunió, a l'oceà Índic, on dimecres va aparèixer un tros d'ala d'avió que pot pertànyer al Boeing del vol MH370 de Malaysia Airlines que va desaparèixer el març de 2014.

Segons indica el mitjà digital de l'illa Linfo.re, es tracta d'una ampolla d'aigua amb l'etiquetatge en xinès i d'un producte de neteja indonesi, trobats a prop del lloc en el qual van aparèixer les restes de l'avió. Al mateix lloc, dijous també va aparèixer una maleta, que està sent analitzada pels investigadors.

Les restes d'avió trobades seran traslladades aquesta mateixa nit a un laboratori especialitzat de l'exèrcit de l'aire francès situat a Tolosa, al sud del país. Està previst que arribin dissabte al matí i siguin analitzades pels experts designats pel jutge francès que instrueix la investigació.

Les autoritats franceses, de moment, es mostren prudents sobre l'origen de les restes trobades i asseguren que no s'exclou cap hipòtesi. El ministeri d'Exteriors gal, que s'ha encarregat de la comunicació oficial sobre el cas, es limita a admetre que el tros d'ala trobat pot pertànyer a un Boeing 777, el model de Malaysia Airlines que es va perdre el març de 2014.

Cada cop són més les veus, però, que ja ho donen per fet. Les autoritats australianes han dit que estan "cada vegada més segures" que les restes pertanyen a l'MH370. França està en "contacte estret" amb les autoritats de Malàisia i Austràlia, responsables de la investigació internacional sobre aquest accident.

stats