Internacional 20/02/2018

Troben dues fosses comunes a l'Afganistan amb civils assassinats per l'Estat Islàmic

Les víctimes són civils que van ser segrestats pel grup terrorista

Ara
2 min
Membres de l'exèrcit afganès es despleguen en una zona de la província de Nangarhar.

BarcelonaLes autoritats afganeses han trobat dues fosses comunes amb 19 cadàvers de civils que van ser segrestats i posteriorment assassinats per l'Estat Islàmic (EI) a la vall de Momand-Dara, a la província de Nangarhar (a l'est del país), perquè creien que eren espies del govern o dels talibans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest dimarts s'han trobat deu cadàvers en una de les fosses comunes. Segons informen fonts oficials, les víctimes van ser segrestats fa dos anys i ara que se n'han trobat els cossos s'ha sabut que van ser assassinades. Se sap que tots els homes eren del districte de Pachir-Agam, mentre que els altres nou cadàvers que s'han localitzat eren del districte de Kot.

Les fosses comunes s'han localitzat a la vall de Momand-Dara, a la província oriental de Nangarhar. Anteriorment, els insurgents es reunien en aquesta zona i allà es trobava el seu bastió. Més tard, les autoritats van prendre control de la vall mitjançant diverses operacions amb tropes internacionals i afganeses amb l'objectiu de fer fora els jihadistes.

Un membre del consell provincial de Nangarhar, que fa temps que segueix les operacions antiterroristes de la zona, tem que hi hagi més fosses comunes amb cadàvers que encara no han trobat, ja que en els últims anys s'han segrestat civils de diversos districtes d'aquesta zona.

L'Estat Islàmic és present a l'Afganistan des del 2015 i el seu principal bastió es localitza a Nangarhar, una província que fa frontera amb el Pakistan i suposa un punt de comunicacions estratègic entre els dos països.

La missió de l'ONU a l'Afganistan (Unama) va declarar fa uns dies que l'Estat Islàmic va segrestar un total de 119 civils l'any 2017, 81 dels quals a Nangarhar, a més d'haver reivindicat la mort de 399 persones i provocat ferides a 601 civils.

stats