Internacional 29/11/2018

Trump cancel·la la seva reunió amb Putin a la cimera del G-20 a causa de la crisi a Ucraïna

El president nord-americà s'havia de trobar amb el seu homòleg rus a Buenos Aires aquest dissabte

Efe
1 min
Un dels mariners ucraïnesos detinguts per Moscou.

WashingtonEl president nord-americà, Donald Trump, ha cancel·lat aquest dijous la reunió que tenia previst mantenir amb el seu homòleg rus, Vladímir Putin, a la cimera del G-20 a l'Argentina a causa de la detenció de diversos vaixells ucraïnesos per part de Moscou al mar Negre.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Com que els vaixells i els mariners no han estat tornats per Rússia a Ucraïna, he decidit que el millor per a totes les parts és que es cancel·li la reunió prevista a l'Argentina amb el president Vladímir Putin", ha escrit Trump a Twitter. I ha afegit: "Espero una trobada fructífera quan aquesta situació s'hagi resolt".

Trump ha difós aquest missatge a través de la xarxa social malgrat que pocs minuts abans havia declarat davant els periodistes a la Casa Blanca que "probablement" sí que es trobaria amb el seu homòleg rus a Buenos Aires. El president nord-americà va dir fins i tot que aquest era "un bon moment" per reunir-se amb Putin, tot i que va precisar que primer volia informar-se bé sobre la crisi a Ucraïna per prendre una decisió final sobre una possible reunió.

El Kremlin va anunciar dimecres que Putin i Trump es reunirien aquest dissabte a Buenos Aires per parlar de temes com la lluita contra el terrorisme i el desarmament nuclear. Fins i tot la Casa Blanca va confirmar dimarts la trobada de Trump amb el president rus, així com amb els dirigents de l'Argentina, Alemanya, la Xina, el Japó, Corea del Sud i l'Índia.

stats