ESTATS UNITS
Internacional 31/08/2017

Trump vol guanyar suport retallant impostos als rics

La promesa reforma tributària podria convertir-se en el cavall guanyador del president dels EUA

Ara
1 min
Dos fills de Trump no el podran votar

BarcelonaImpossibilitat per aprovar una llei sanitària que substitueixi l’Obamacare i asfixiat per l’escàndol de la trama russa: són temps difícils per a Donald Trump. El president nord-americà necessita alguna victòria legislativa si tenim en compte que d’aquí un any hi ha eleccions per renovar parcialment el Congrés nord-americà i que encara no ha pogut sumar cap gran èxit a la seva trajectòria presidencial. La promesa reforma tributària podria convertir-se en el seu cavall guanyador.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Trump va explicar ahir des d’una fàbrica de Missouri la seva proposta, que es basa a abaixar impostos a empreses i persones físiques. Un pla a l’estil del de Ronald Reagan, va reconèixer. “Tenim un codi d’impostos autodestructiu, que ens costa als americans milions i milions de llocs de treball i milers de milions de dòlars. [...] El nostre pla per crear llocs de treball es basa a reformar el sistema d’impostos per primer cop en més de 30 anys”, va dir el republicà.

El no dels demòcrates

Va afegir que espera que el Congrés no el decebi i que hi hagi consens. Però el líder demòcrata al Senat, Chuck Schumer, va advertir ahir que el seu partit s’oposarà a les retallades d’impostos per als més rics.

“La reforma tributària no ha d’augmentar la càrrega fiscal sobre la classe mitjana i no hi ha d’haver una retallada d’impostos per a l’1% dels nord-americans, que són els més rics. Punt”, va replicar amb contundència Schumer.

stats