Internacional 19/07/2012

La justícia tunisiana condemna l'exdictador Ben Ali a cadena perpètua

Ben Ali ha estat condemnat en absència perquè continua a l'Aràbia Saudita, on va fugir el gener del 2011. El Tribunal també ha imposat una pena de 20 anys de presó al cap de la seguretat del règim i de 15 anys a l'antic ministre de l'Interior

Reuters
1 min

TunísiaEl Tribunal que va jutjar la repressió del govern de Zine El Abidine Ben Ali contra els manifestants de la revolta tunisiana ha condemnat avui l'antic president i els alts càrrecs de l'aparell de seguretat del país per les morts que hi va haver durant les protestes contra el règim. Ben Ali ha estat condemnat a presó per a tota la vida, malgrat que no haurà de complir la pena mentre continuï fugit del país, exiliat a l'Aràbia Saudita. També s'ha dictat una pena de 20 anys de presó per a Ali Seriati, cap de seguretat, per la mort de diversos manifestants a les localitats de Sousse, Nabeul, Bizerte i Zaghouan, en els inicis de la revolta tunisiana.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'antic ministre de l'interior de Ben Ali, Rafik Belhaj Kacem, i una quarentena d'oficials més de l'antic règim, han estat sentenciats també a penes de presó per la violència amb què van reprimir la revolta fins a la caiguda de Ben Ali.

stats