TUNÍSIA
Internacional 26/01/2011

Ordre d'arrest internacional contra Ben Ali

La justícia tunisiana demana ajuda a la Interpol per detenir el president fugit, la seva dona, Leila Trabelsi, i altres membres de la seva família, que són a l'Aràbia Saudita

Agències
1 min
El president fugit Ben Ali i la seva dona, Leila Trabelsi.

Tunis p { margin-bottom: 0.21cm; } Tunísia ha emès una ordre d'arrest internacional contra el president fugit, Ben Ali, que va marxar del país després de les protestes populars a principis d'aquest mes. Així ho ha assegurat el nou ministre tunisià de Justícia, Lazhar Karoui Chebbi, que també ha explicat que el govern ha demanat ajuda a la Interpol per arrestar també la dona d'Ali, Leila Trabelsi, i altres membres de la seva família, que són a l'Aràbia Saudita. Tots ells estan acusats de sostracció de béns i transferència de divises.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest ministre també ha informat que al voltant d'11.000 presoners s'han escapat de les presons durant el caos després de la fugida de Ben Ali. A més, segons càlculs de Chebbi, 2.460 presoners han estat alliberats des de la caiguda del règim. No s'ha aclarit quants dels que han sortit de la presó eren presos polítics.

D'altra banda, les manifestacions al carrer no s'han aturat avui, malgrat que avui està previst que s'anunciïn nous canvis en el govern de transició per reduir el nombre de ministres de l'anterior règim i apaivagar els ànims dels manifestants. En aquest sentit, els grups polítics fora del govern treballen per designar un comitè d'homes savis per substituir el govern interí d'aquí a pocs dies.

stats