Internacional 06/02/2013

El president de Tunísia condemna l'assassinat d'un líder de l'oposició laica

Moncef Marzouki assegura en el Parlament Europeu que el crim és un missatge dels contrarevolucionaris que volen aturar el procés democratitzador del país

Carme Colomina
1 min

EstrasburgEl president tunisià ha descrit com “un amic” Chokri Belaid, el líder opositor assassinat avui davant la porta de casa seva a Tunis, i ha assegurat que “aquest terrible atemptat” és un “missatge, una carta enviada, que no volem rebre”, en una clara al·lusió als “enemics de la revolució que intenten desestabilitzar" el procés de democratització de Tunísia. Belaid, cap d'una formació anomenada "Patriotes Democràtics" d'esquerres i laics, liderava l'oposició secular al govern islamista del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Marzouki s’ha dirigit aquest matí al plenari del Parlament Europeu a Estrasburg, ciutat on ell va viure i estudiar de jove. El líder tunisià ha demanat a la Unió Europea que “aposti per Tunísia”, perquè “com a laboratori de la transició” que viu el món àrab “té moltes possibilitats d’èxit”. També els ha reclamat més compromís econòmic i polític. El president tunisià ha posat com a exemple Alemanya, que ha reconvertit part del deute tunisià –60 milions d'euros– en programes d'ajut al desenvolupament econòmic, i ha demanat a França i altres socis de la UE que facin el mateix.

stats