Internacional 06/11/2013

Turquia vol evitar que nois i noies visquin junts en pisos d'estudiants

Brussel·les mostra preocupació per la mesura i diu que la decisió hauria de recaure sobre els joves i les seves famílies

Ara
1 min

BarcelonaEl govern turc té la intenció de “segregar” els pisos dels estudiants majors d’edat on viuen nois i noies junts. “Estan tots barrejats, hi pot passar qualsevol cosa. Com a govern democràtic i conservador hem d’intervenir-hi”, va advertir dimarts el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan.

De fet, segons l'executiu, ja han dut a terme una "segregació" en tres de cada quatre residències universitàries públiques.

Una "vergonya" per a les noies

Al seu torn, el vice primer ministre, Bulent Arinc, ha afegit que són les noies les que tenen les de perdre en aquestes situacions ja que poden acabar arrossegant la "vergonya" d'haver viscut amb un home abans del matrimoni. "Tots sabem el tipus de tragèdies que passen quan els homes permeten que aquestes noies o d'altres s'aprofitin d'elles", ha dit Arinc.

Toc d'atenció de la UE

Brussel·les, que aquests dies està negociant l'adhesió de Turquia a la UE, s'ha mostrat preocupada per la intenció del govern d'Erdogan. Considera que haurien de ser els mateixos estudiants, majors d'edat, i les seves famílies, els que escollissin viure o no en un pis compartit per nois i noies.

Paquet de mesures conservadores

Des que el seu partit govern –se'l considera islamista moderat–, Erdogan ha avançat l’edat que es comença a estudiar l’Alcorà a l’escola, ha restringit la venda i consum d’alcohol i ha eliminat la prohibició que impedia a les funcionàries treballar amb vel.

stats