Internacional 12/06/2018

La UE triplicarà el pressupost per reforçar el control de les fronteres i la immigració

Brussel·les proposa que s'hi destinin 35.000 milions d'euros entre el 2021 i el 2027

Laia Forès
1 min
La UE destinarà més diners que mai a les fronteres exteriors.

Brussel·lesLa Unió Europea dedicarà gairebé el triple del pressupost actual al control de les fronteres exteriors i a la gestió de la immigració a partir del 2021. La proposta de la Comissió Europea en matèria de seguretat i immigració per als pròxims pressupostos (2021-2027) preveu dedicar-hi 34.900 milions d'euros, davant dels 13.000 milions actuals, segons ha confirmat aquest dimarts el comissari europeu d'Immigració, Dimitris Avramópulos.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Reptes més grans necessiten recursos més grans –ha subratllat Avramópulos–. Gestionar millor les fronteres exteriors i la immigració continuarà sent en els pròxims anys una prioritat clau per a la UE, els estats membres i els nostres ciutadans".

Brussel·les ja va avançar al maig, quan va presentar els pressupostos, que el control de la immigració passava a ser màxima prioritat. La Unió Europea optarà per retallar en ajudes de cohesió i subvencions agrícoles als estats membres i, en canvi, dedicarà més diners a les fronteres.

Brussel·les evita criticar Itàlia

Respecte a la situació del vaixell de salvament 'Aquarius', que finalment posarà rumb a València per desembarcar els 600 immigrants rescatats, Avramópulos ha evitat criticar l'actitud del govern italià, que ha prohibit el desembarcament als ports italians. "No és el meu paper jugar al joc de qui té la culpa", ha assegurat. El comissari també ha evitat dir si la negativa d'Itàlia és legal o no.

stats