Unió Europea
Internacional 30/09/2012

La Comissió Europea assegura que "cap llei diu que Catalunya hagi de sortir de la UE si s'independitza"

La vicepresidenta Viviane Reding diu en una entrevista al 'Diario de Sevilla' que "ni per un segon" pensa que "Catalunya vulgui abandonar la UE". La comissària assegura que "confia en la mentalitat europea dels catalans"

Ara
1 min
La vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding / Comissió Europea

BarcelonaUna nova veu destacada a Brussel·les reconeix que cap marc legal estipula que una Catalunya independent quedi fora de la Unió Europea. La vicepresidenta de la Comissió Europea (CE) s'afegeix al que ja va dir fa unes setmanes Joaquín Almunia, comissari de la Competència i també vicepresident de la CE.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En una entrevista amb el 'Diario de Sevilla', Reding diu que no pensa "ni per un segon que Catalunya vulgui abandonar la Unió Europea". "Conec els catalans des de fa molt temps, he sigut una de les poques persones no catalanes a rebre la Creu de Sant Jordi, i sé que el seu sentiment és profundament europeu", explica la comissària al rotatiu.

Reding és clara i contundent quan el periodista conclou l'entrevista dient que la Convenció de Viena afirma que l'estat que s'independitzi abandonarà els organismes internacionals dels quals formava part abans. "Vinga, home, la legislació internacional no diu res que s'assembli a això. Sisplau, resolgueu els vostres problemes de política interna a Espanya. Jo confio en la mentalitat europea dels catalans" afirma Reding.

stats