Internacional 09/12/2013

Washington i Londres també van espiar els usuaris de videojocs

Les agències de seguretat NSA i GCHQ es van infiltrar entre les comunitats de jocs 'online' com World of Warcraft, segons 'The Guardian'

Ara
1 min
Captura de pantalla del joc World of Warcraft./ WOW

BarcelonaLa NSA i la GCHQ, agències de seguretat dels EUA i el Regne Unit, es van infiltrar a les comunitats 'online' de jocs de rol com 'World of Warcraft' o 'Second Life', segons han publicat aquest dilluns els diaris 'New York Times', 'The Guardian' i 'ProPublica', a partir dels documents filtrats per Edward Snowden.

Les agències haurien accedit a la xarxa de la videoconsola Xbox, que té uns 48 milions de jugadors. Els agents haurien creat perfils d'aquests videojocs per obtenir informació sobre els seus usuaris davant del temor que les comunitats 'online' poguessin amagar comunicacions entre terroristes.

Un document de la NSA del 2008 titulat 'L'ús terrorista dels jocs i els entorns virtuals' alertava de l'ús amb finalitats terroristes dels jocs i del risc de no vigilar les comunitats de jugadors perquè eren grans xarxes de comunicació on els objectius dels serveis d'intel·ligència podien relacionar-se sense ser descoberts, segons les filtracions. El text descrivia aquests jocs com "una oportunitat".

Els documents filtrats no revelen si la vigilància va permetre detectar alguna cèl·lula terrorista, ni evidencien que els jocs 'online' fossin utilitzats amb aquestes finalitats, tal com temien els agents. De moment no ha transcendit com van poder els agents accedir a les bases de dades dels jugadors ni quantes comunicacions van poder interceptar.

stats