Internacional 02/12/2018

La Xina i els EUA acorden no establir nous aranzels a partir de l'1 de gener

Donald Trump i Xi Jinping van fer un sopar de treball després de la cimera del G-20

Efe
1 min
El president xinès, Xi Jinping, amb els seus assessors durant el sopar amb Donald Trump.

PequínEls Estats Units i la Xina han acordat que no establiran nous aranzels a partir de l'1 de gener i s'han compromès a continuar les negociacions per buscar una sortida a la guerra comercial entre els dos països, segons ha informat aquest diumenge el ministeri d'Afers Exteriors de la Xina.

El president nord-americà, Donald Trump, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, van arribar a aquest acord durant un sopar que van fer dissabte a Buenos Aires, un cop acabada la cimera del G-20.

El titular xinès d'Afers Exteriors, Wang Yi, va assistir al sopar i ha assegurat que va ser una trobada "amistosa" i que l'acord assolit és "important" i es basa en la "cooperació" i "l'estabilitat".

Per la seva banda, la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Anders, ha explicat després de la trobada que Trump ha acceptat suspendre durant 90 dies el seu pla d'augmentar del 10% al 25% els aranzels nord-americans als productes xinesos per valor de 200.000 milions de dòlars.

A canvi, ha detallat també Anders, la Xina s'ha compromès a incrementar "substancialment" les adquisicions de "productes agrícoles, energètics, industrials i de tota mena" als Estats Units.

stats