Internacional 17/08/2020

La Xina registra la patent d'una vacuna contra el covid-19 que encara s'ha de provar

L'eficàcia i la seguretat de la vacuna encara s'han de demostrar en la tercera fase d'assajos

Ara
2 min
La vacuna contra el COVID-19 desenvolupada per la firma biofarmacèutica xinesa CanSino Biologics Inc

BarcelonaL'Oficina de la Propietat Intel·lectual xinesa ha aprovat la primera patent d'una vacuna contra el covid-19 que encara es troba en la tercera fase d'assajos. Segons assegura la premsa local, "podria produir-se en massa ben aviat". Es tracta de la vacuna desenvolupada per l'exèrcit i el laboratori CanSino Biologics, que va començar a provar-se a finals de juny amb militars i que es basa en un anticòs monoclonal que neutralitzaria el virus, segons la recerca de l'investigador Xen Wei. La vacuna usa un virus afeblit del refredat comú, l'Adenoviurs tipus 5. Rússia va registrar una altra vacuna la setmana passada.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els resultats de la segona fase d'assajos clínics van demostrar que la vacuna és segura i que indueix una resposta immune contra el coronavirus, segons un article publicat a finals de juliol a la prestigiosa revista científica The Lancet. La vacuna ja s'hauria provat amb 500 persones, amb resultats positius, però cal fer més assajos per garantir-ne la seguretat i l'eficàcia, cosa que es farà ara amb la fase 3, fora de la Xina. Els autors alerten que cap dels participants a les proves en fase dos va ser exposat al virus després de vacunar-se.

Segons consta a la patent, la vacuna ha mostrat "una bona resposta immunològica en ratolins i rosegadors i pot induir el cos a produir una forta resposta immune cel·lular i humoral en poc temps", assegura el diari Southern Metropolis. També afegeix que es pot produir de manera massiva en un període de temps curt i que és "fàcil de preparar".

CanSino Biologics ja va col·laborar amb l'insitut militar xinès per desenvolupar una vacuna contra l'Ebola, que va obtenir una llicència provisional el 2017. Habitualment per tal de posar una vacuna al mercat calen almenys entre 12 i 18 mesos, segons constata l'Organització Mundial de la Salut, tot i que a tot el món s'estan accelerant els processos a causa de la gravetat de la pandèmia.

stats