ÀSIA
Internacional 04/01/2012

Adéu als 'Gran Hermano' i 'Tú sí que vales' de la televisió xinesa

La Xina elimina dos terços dels programes d'entreteniment de la televisió per satèl·lit. Pequín considera que tenen massa influència de la cultura occidental

Ara
1 min

BarcelonaA partir d'aquest any els xinesos gairebé no podran mirar programes d'entreteniment. Les televisions per satèl·lit de la Xina han reduït fins a dos terços l'emissió d'aquest tipus de programació. La iniciativa respon a una campanya governamental per evitar la influència de la "cultura occidental", segons informa l'agència Xinhua.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Des que ha entrat en vigor la normativa amb el nou any, els xous s'han reduït de 126 a 38 en horari de prime time, segons un observatori.

En un escrit publicat en una revista del Partit Comunista, el president Hu Jintao també urgeix els programadors que intentin fer arrelar productes d'entreteniment fets a la Xina, informa el canal britànic BBC.

L'ordre, que es va aprovar aquest octubre, limita cadascun dels 34 canals per satèl·lit a emetre només dos programes d'entreteniment cada setmana d'un màxim de 90 minuts i entre dos quarts de vuit del vespre i les deu.

stats