El Suprem protegirà la imatge de la secretària judicial del 13, que dimecres declararà com a testimoni

Montserrat del Toro ha sol·licitat al tribunal que no se li vegi la cara i a través del senyal internacional només se li emetrà la veu

El Tribunal Suprem protegirà la imatge de la secretària judicial del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que va ser al departament d'Economia el 20 de setembre del 2017. Montserrat del Toro està citada dimecres a les 10 h del matí com a testimoni a petició, entre d'altres, de Vox, la Fiscalia, l'Advocacia de l'Estat i la defensa d'Oriol Junqueras i Raül Romeva.

Del Toro ha demanat que no es pugui veure la seva imatge i el tribunal ha accedit a la seva petició. Dins de la sala no hi haurà cap element de protecció (com un biombo, per exemple) i, per tant, el tribunal, els lletrats, els acusats i el públic podran veure la seva declaració. El Suprem, però, modificarà la senyal institucional que emet el judici en directe perquè se li escolti la veu però no se li vegi la cara. Fonts del tribunal argumenten a l'ACN que, d'aquesta manera, es garanteix el principi de publicitat, però es protegeix el seu dret a la imatge. A més, apunten que també han demanat aquesta mesura altres testimonis, entre ells alguns Mossos d'Esquadra.

El pati d’illa més controvertit: així va sortir la lletrada el 20-S

El seu testimoni és clau, ja que la secretària judicial va abandonar l'edifici a través del Teatre Coliseum el 20-S, quan no va voler sortir per la porta de la conselleria, on s'estaven manifestant milers de persones contra els escorcolls i les detencions. 

Del Toro havia de declarar com a testimoni en la fase d'instrucció davant de Llarena, però es va suspendre la compareixença perquè les defenses es van oposar que ho fes a través d'un biombo, ja que la vista no era pública sinó que es produïa només davant les parts.