Mèdia 08/04/2013

Acampada i nostàlgia amb #momentscatradio per protestar per les retallades a CCMA

Els treballadors de l'emissora pública munten una acampada per protestar per les retallades que es preparen a la Corporació Catalana de Mitjans d'Audiovisuals

Ara
2 min

Barcelona"Passada la mitjanit, aquí seguim, tendes incloses". I un quart d'hora més tard: "La Urbana pressiona perquè recollim l'#acampadaCatRadio". És un dels relats de la protesta que els treballadors de Catalunya Ràdio han iniciat aquest diumenge a la nit. Els tuits són de @mariona_costa, però hi ha un centenar de persones que hi participen o hi han participat en algun moment de la nit, segons la narradora.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'acampada protesta contra les retallades que es preparen a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, que ha de reduir el pressupost un 17%. De moment, els corresponsals 'freelance' de les comarques, que han estat en aquest estatus durant anys, ja han rebut l'avís que no rebran més encàrrecs. I el president de la CCMA, Brauli Duart ha anunciat que vol equiparar els sous del personal als dels funcionaris de la Generalitat, tot i que no s'ha concretat quines categories es prendrien com a referència.

A més de l'acampada física, els treballadors de l'emissora han 'envaït' Twitter amb el relat del seguiment de la protesta i diversos 'hashtags': #acampadaCatRadio, #TotsSomCatradio i #momentsCatradio. Aquest últim ha desfermat els records i la nostàlgia de treballadors i oients.

De records, n'han sortit d'estrictament professionals, de personals relacionats amb coneixences fetes a la ràdio, de personals relacionats amb l'aprenentatge de la professió i d'altres que dibuixen l'imaginari d'una generació que va créixer amb l'emissora.

stats