Premsa

Anòmala reaparició del 'Diari de Vilanova' una setmana després de tancar

El mitjà no té informacions signades, manté la web inactiva i acusa un nou i opac canvi de propietat

Va tancar sense acomiadar-se i també ha obert sense previ avís. Després d'una setmana absent, divendres passat apareixia un nou número del 'Diari de Vilanova', degà de la premsa a l'Estat, tot i que ho feia amb la capçalera "DV: El Diari de la Ciutat". Surt, a més, després d'un canvi de propietat, si més no en l'aspecte formal: a la manxeta hi figura com a empresa editora Gràfiques Arellano, constituïda el març del 2017 i que assenyala Salvador Arellano com a administrador únic, tal com ho és d'una vintena d'empreses més amb objectes socials ben dispars. El número aparegut té pocs continguts –hi ha les columnes d'opinió però escassa presència de notícies, algunes de les quals reciclades– i les informacions apareixen sense signar. L'anterior empresa, amb Isidre Cunill com a editor, va acomiadar la desena de persones que encara hi treballaven.

Fins i tot és discutible que es pugui seguir parlant del 'Diari de Vilanova', tenint en compte que a la portada només hi figura "Número 1", mentre que l'anterior 'DV' mantenia una numeració pròpia, però al costat hi posava la que correspondria si s'hi sumaven els prop de 27.000 de la capçalera històrica. El 'Diari de Vilanova' va néixer l'1 d'agost de 1850. En l'últim any, havia canviat la capçalera a 'DV', ja que Hisenda l'havia embargada al seu propietari.

Un altre aspecte anòmal és que la web està sense actualitzar des del 30 d'abril. De fet, encara hi figura Cunill com a màxim responsable. Fonts pròximes al setmanari expliquen que l'abundància de publicitat presumptament gratuïta –per cobrir la falta de notícies– pot formar part d'una estratègia per mirar de col·locar la capçalera a un possible comprador. No consta, ara mateix, que el mitjà hagi reincorporat cap dels redactors despatxats o fitxat una nova redacció com a tal. El número aparegut inclou un text en el qual es demanen disculpes pels errors que pugui tenir l'exemplar. I, certament, en una de les frases d'aquesta declaració d'intencions publicada hi ha fins a vuit faltes d'ortografia o gramaticals, la majoria elementals.

Més continguts de