Publicitat
Publicitat

La BBC retallarà més de mil llocs de treball

L'increment del consum de televisió per internet provocarà una disminució dels ingressos procedents del cànon

La corporació pública britànica BBC ha anunciat aquest dijous que retallarà més d'un miler de llocs de treball, entre els quals hi ha diversos càrrecs directius, com a mesura per fer front al descens de 150 milions de lliures (uns 210 milions d'euros) en la previsió d'ingressos a través del cànon que han d'abonar totes les llars del Regne Unit que tenen televisor.

"Aquesta reducció d'ingressos es deu al fet que cada vegada més persones utilitzen l'iPlayer [el servei de televisió a la carta de la BBC], mòbils, tauletes i serveis en línia, mentre que cau el nombre de llars que tenen televisors. També ofereix una evidència més gran de la necessitat que la llicència sigui modernitzada per cobrir serveis digitals", indica la cadena en un comunicat.

El director general de l'ens, Tony Hall, ha comunicat la mesura al personal en una reunió celebrada a la seu central de la BBC a Londres, on ha subratllat que molta gent ja no paga la quota amb què es finança la corporació perquè ja no veu la televisió en directe. Hall ha defensat la mesura per "complir els desafiaments" a què ha de fer front la BBC i ha afegit que els canvis que planteja –reduir alguns departaments i suprimir diversos nivells directius– han de convertir la corporació en una organització "més simple" i "més efectiva".

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT