Bertín Osborne cobrarà 10.000 euros per cada entrega del seu nou programa a TVE

El consell d'administració de la corporació estatal dóna llum verda a 'En tu casa o en la mía'

El consell d'administració de Radiotelevisió Espanyola va aprovar aquest dijous  el nou programa d'entrevistes que presentarà Bertín Osborne a La 1 i que es titularà 'En tu casa o en la mía'. Fonts del consell han explicat a Europa Press que el programa serà produït per Proamagna, responsable de formats polèmics com els desapareguts 'Entre todos' i 'T con T', que va presentar Toñi Moreno.

Cadascuna de les nou entregues previstes d''En tu casa o en la mía' tindrà un cost de gairebé 70.000 euros – segons 'El Mundo', en seran 69.000–, dels quals 10.000 aniran a parar a la butxaca del presentador. L'espai consistirà en un format d'entrevistes a diverses personalitats al seu propi domicili, "amb un estil relaxat i allunyat de les entrevistes de pregunta-resposta".

L'aprovació del nou programa ha estat possible gràcies al vot favorable dels sis consellers proposats pel PP i el de CiU, mentre que el representants del PSOE i la d'IU s'hi van oposar. El socialista Miguel Ángel Sacaluga justificava el seu vot contrari, en declaracions a Europa Press, perquè considera que es tracta d'"un programa car, Bertín Osborne no és un actiu en aquests moments i es podria fer amb producció interna".

En aquesta mateixa reunió, el consell d'administració va aprovar exigir un mínim d'audiència a  'La Alfombra Roja Palace' si vol evitar la cancel·lació. Segons 'El Mundo', el nou i  polèmic xou de varietats de José Luis Moreno ha d'arribar al 12,5% de quota de pantalla durant les quatre primeres edicions si es vol assegurar les 13 entregues pactades. En cas contrari, serà retirat de la graella. El primer capítol del programa va tenir dissabte un 5,8% de 'share' a Espanya.

El consell d'administració també va aprovar els resultats de la corporació de l'exercici 2014 –que contemplen unes pèrdues de 134,8 milions d'euros– i va acceptar allargar el programa  'José Mota presenta' i ampliar de 13 a 16 episodis la futura sèrie 'Carlos, emperador', l''spin off' d''Isabel' centrat en el rei Carles V. En canvi, no es va parlar sobre l'espai de debat 'España opina', que ha de presentar Ernesto Sáenz de Buruaga. El consell el va rebutjar en la sessió de febrer, però s'espera que el projecte torni a ser objecte de votació en una altra reunió.