Televisió
Mèdia 24/02/2015

El fixatge de Buruaga s'encalla a TVE

L'espai 'España opina' necessitava cinc vots i n'ha aconseguit quatre, però la direcció convocarà un consell extraordinari per intentar salvar el programa

Ara
1 min
buruaga

BarcelonaErnesto Sáenz de Buruaga enfronta el consell d'administració de RTVE. Tres dels membres que té el PP a l'òrgan de gestió executiva de la cadena s'han abstingut en la votació, la qual cosa ha aturat la posada en marxa d''España opina', el projecte de debat polític que anava a presentar el periodista.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'España opina' necessitava cinc vots per aconseguir el vistiplau del consell però només n'ha obtingut quatre (tres del PP i un de CIU). Dos s'hi han oposat (el representant del PSOE i el d'IU) i tres abstencions del PP (María Luisa Ciriza, Rosario López Miralles i Fernando Navarrete). Els tres 'populars' s'han abstingut fins que no rebin informació detallada del contracte de la productora New Atlantis, responsable del projecte, ja que existeixen dubtes sobre si és possible contractar un espai informatiu a través d'una productora. D'aquesta manera, l'emissió de l'espai de Buruaga resta a l'espera d'una segona votació a un consell extraordinari.

L'acord previst amb New Atlantis, propietat de Secuoya i Jorge Sáncehz Gallo, contempla 13 programes inicials per uns 60.000 euros cadascun. A aquest pressupost s'haurien de sumar els costos de producció, com per exemple càmeres, llum, plató, convidats o taxis, dels quals s'encarregaria RTVE. Per tant, el cost total per programa estaria al voltant de 150.000 euros.

stats