Publicitat
Publicitat

La CCMA no aprova el cessament de Fèlix Riera, que es tornarà a votar aquest dimarts

La mesura necessitava una majoria de dos terços, que no s'ha assolit. A la segona votació n'hi haurà prou amb la majoria absoluta, que està garantida

El consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no ha pogut aprovar aquest dilluns el cessament del director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, perquè la mesura no ha obtingut la majoria de dos terços necessària –quatre dels sis consellers– per tirar endavant una decisió d'aquest tipus, segons informa l'ACN. L'organisme es tornarà a reunir aquest dimarts, i en aquest cas ja en tindrà prou amb la majoria simple per aprovar el cessament. S'espera que els dos consellers proposats per CDC –el president, Brauli Duart, i Núria Llorach– i la proposada per ERC –Rita Marzoa, que va accedir al càrrec la setmana passada– votin a favor de la destitució. El vot de qualitat de Duart permetria desfer l'empat a tres i aprovar la mesura.

Fonts de la Corporació han explicat a l'ARA que de moment no s'ha posat sobre la taula cap nom per substituir Riera al capdavant de l'emissora pública, i de fet no es descarta que el càrrec de director de Catalunya Ràdio, com a tal, pugui desaparèixer. Aquest canvi s'emmarcaria en la voluntat del consell que presideix Duart de caminar cap a la integració de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio en una única estructura organitzativa i empresarial.

Riera, militant d'Unió, es va convertir en director de Catalunya Ràdio el maig del 2012, i dilluns passat Duart li va comunicar la seva decisió de destituir-lo i li va demanar que abandonés voluntàriament el càrrec. Després que ell s'hi negués, Duart va convocar una reunió extraordinària del consell de govern per aprovar el seu cessament, que de moment no ha aconseguit els suports necessaris.

La decisió de prescindir de Riera arriba en un moment de canvi d'aliances polítiques: l'actual consell de govern es va formar en un moment en què el Govern d'Artur Mas rebia el suport del Partit Popular, i inicialment tenia tres representants de CiU –dels quals, dos corresponien a CDC i el tercer a Unió–, dos del PSC i un del PP. La dimissió de Xavier Guitart (proposat pel PSC), que va abandonar el càrrec el setembre del 2013 per presidir el Clúster Audiovisual de Catalunya, va deixar una vacant durant gairebé dos anys.  Després del trencament de CiU i del  pacte entre CDC i ERC per presentar-se conjuntament a les eleccions del 27-S la situació s'ha desbloquejat amb el nomenament d'una nova consellera proposada per ERC, que ha dibuixat una nova majoria sobiranista –tres consellers, més el vot de qualitat del president– al consell de govern.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT