Mèdia 29/08/2019

Catalunya Ràdio arrenca temporada apostant per noves veus

La graella de l’emissora incorpora l’espai ‘L’apocalipsi’, un concurs amb importants dosis d’humor que substitueix l’‘APM?’ per tancar ‘El matí’

Britt E. Ruitenberg
3 min
Charlie Pee, Elisenda Carod i Elisenda Pineda posaran veu al concurs amb què es tanquen els matins de l’emissora pública.

Veus joves, humor i nous formats marcaran la nova temporada de Catalunya Ràdio, que començarà a rodar el dilluns 2 de setembre. La graella del curs 2019/2020 aposta per uns continguts que “potenciïn la proximitat”, segons va explicar dijous el director de l’emissora pública, Saül Gordillo, durant la presentació de la programació.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La setena temporada de Mònica Terribas al El matí de Catalunya Ràdio arriba amb la intenció de donar més espai als joves. Per això, s’incorpora la secció Pregunta’m el que vulguis, “un espai on els estudiants de periodisme podran entrevistar en directe personatges que habitualment no passen pels estudis”, segons va detallar la periodista. A més, el programa també dedicarà una estona a reflexionar sobre la crisi climàtica de la mà de Quim Olivares.

Terribas també va explicar que un dels objectius de la nova temporada és acabar el programa “amb un esclat final d’humor”. Si fins ara això s’havia fet amb l’ APM?, a partir de dilluns vinent l’espai encarregat de tancar el matí amb riures serà L’apocalipsi, la principal aposta d’entreteniment de l’emissora pública.Fins a la una del migdia, Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee es posaran al capdavant d’aquest concurs, que agafa com a pretext la possible fi del món per “jutjar amb to d’humor la moralitat del dia dia”, segons va comentar Carod. A cada programa hi participaran una veu anònima i una veu famosa que hauran de competir per salvar-se d’una hipotètica apocalipsi.

La creació del nou concurscomporta canvis en la programació de la tarda. En primer lloc, Estat de Gràcia es redueix de tres a dues hores. Santi Faro, director de continguts, va qualificar aquest canvi d’“arriscat, però agosarat” i necessari per adaptar-se als canvis que ha experimentat el consum radiofònic. D’aquesta manera, “el nou Estat de Gràcia” destil·larà el millor del programa i comprimirà en dues hores, de 16.00 a 18.00 h, l’anàlisi de l’actualitat des d’una mirada tendra i energètica. A més, Roger de Gràcia i Maria Rovira aposten per la incorporació d’un nou fitxatge: el dibuixant Juanjo Sáez, que els acompanyarà durant la primera hora del programa.

A més, amb l’arribada de L apocalipsi, l’ APM?, que normalment s’escoltava després del magazín matinal de Terribas, passa a les tardes. Concretament, la factoria d’humor de Catalunya Ràdio transporta les rialles de sis a set del vespre. A més, Ernest Codina, del Fricandó matiner, substituirà Jordi Asturgó, que deixa el programa per sumar-se a Planta baixa, el nou projecte de Ricard Ustrell per als migdies de TV3.

Tancades les bogeries de l ’APM?, i després de l’habitual Tot Costa, serà el torn de l’informatiu nocturn, que enguany s’anomenarà Catalunya nit. En la nova temporada, Kílian Sebrià farà tàndem amb Laura Rosel, que s’encarregarà de la segona part del programa. “Aprofundirem en la realitat de la mà de tres periodistes experts cada nit”, explica Rosel, que, a més, confessa que el retorn als micròfons després de la seva etapa a RAC1 “és com tornar a casa, tot i que sigui a l’altra banda de la Diagonal”.

Pel que fa a la resta, El suplement dels caps de setmana s’amplia de set a vuit hores, i als dissabtes a mitjanit s’hi afegeix Les dones i els dies, on Montse Virgili reivindicarà dones d’avui i d’ahir que han estat invisibilitzades. I, per últim, el format Adolescents iCat fa el salt de YouTube a les ones radiofòniques amb un programa diari que s’estrena el 9 de setembre i que s’emetrà de mitjanit fins a la una de la matinada.

Més enllà de la renovació de continguts, la corporació pública aposta enguany per la innovació tecnològica. Per fer-ho possible, l’emissora presenta el nou estudi d’iCat, el qual incorpora quatre càmeres en streaming que permetran seguir l’emissió en vídeo. I, si això no és suficient, la ràdio també estrena una funció per sentir el directe des de qualsevol dispositiu amb Alexa, l’assistent de veu intel·ligent d’Amazon.D’altra banda, els oients podran connectar amb Catalunya Ràdio a través de Telegram, i descobrir nous podcasts temàtics a la web de la ràdio.

stats