Mitjans públics
Mèdia 26/06/2013

El comitè de Catalunya Ràdio no assisteix a la reunió amb la CCMA

Asseguren, per tant, que el termini de 30 dies de negociació encara no ha començat. Denuncien també que el procés no el condueixi la Corporació, sinó la consultora PricewaterhouseCoopers

Albert Castellví
2 min
RETALLADES  La CCMA va aprovar un avantprojecte de pressupost per al 2013 un 17% inferior al del 2012. La proposta del consell de govern de la Corporació preveu una reducció del 18% en la partida de personal, cosa que ja ha provocat una vaga a TV3.

BarcelonaEls representants dels treballadors de Catalunya Ràdio no s'han presentat aquest dimecres al migdia a la reunió que havia convocat la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per formalitzar l'ERO i iniciar les negociacions per a l'acomiadament col·lectiu. Si més no, no han assistit al lloc on s'havia convocat la trobada, a l'edifici Imagina de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tal com avança aquest dimecres l'ARA, els delegats de la plantilla de l'emissora consideren que la reunió s'hauria hagut de celebrar a la seu de la ràdio, per la qual cosa han esperat allà els representants de l'empresa. En un comunicat, els treballadors asseguren que "no s'ha presentat cap representant ni de la direcció de la CCMA ni tampoc de Catalunya Ràdio", i que tampoc els han fet arribar cap "resposta ni cap comunicació justificant la seva absència".

En conseqüència, els treballadors de Catalunya Ràdio consideren que "no s'ha engegat el procés d'acomiadament col·lectiu" a l'emissora, un extrem que la CCMA confirma. Amb tot, afegeix el comitè, "és evident que les intencions de la direcció de la CCMA no s'han modificat", per la qual cosa mantenen la decisió de participar a la manifestació organitzada aquest dimecres a la tarda a Barcelona conjuntament amb la plantilla de TV3. Els representants de la plantilla també recorden la seva intenció d'iniciar "un període de més de 30 dies de mobilitzacions contínues per aturar qualsevol acomiadament i reducció salarial a Catalunya Ràdio", entre les quals hi ha planificades "vagues de 24 hores" que es podrien convocar entre els dies 12 i 26 de juliol.

D'altra banda, el comitè d'empresa manifesta la seva "sorpresa i indignació" pel fet que "sigui la consultora PricewaterhouseCoopers (PwC) qui estigui iniciant aquest procés [d'acomiadament col·lectiu] i que siguin els interlocutors que la CCMA ha triat per fer el procés". En aquest sentit, recorden que aquesta mateixa consultora "va fer l'informe de viabilitat de Ràdio Televisió Valenciana que ha suposat el desmantellament dels mitjans públics valencians" i que també ha estat PwC qui "ha defensat la direcció de la CCMA en els judicis que alguns treballadors de Catalunya Ràdio i TVC han tingut contra l'empresa per reducció unilateral de salaris aplicant la reforma laboral".

stats