Els germans Coen viatgen al passat amb ‘Fargo’ i aterren al Sioux Falls del 1979

La sèrie estrena avui la segona temporada a FX amb Patrick Wilson com a Lou Solverson

“És el maleït Sioux Falls una altra vegada!”, exclama Lou Solverson mentre veu com un cadàver rere l’altre van apareixent a la primera temporada de Fargo. El pare de l’agent Molly Solverson, un bàrman solitari que exerceix de personatge secundari a la primera entrega de la sèrie, menciona en diverses ocasions un cas que el va marcar durant la seva etapa com a agent de policia. Amb la història de Lester Nygaard i Lorne Malvo resolta, Fargo agafa el fil d’aquest record de Solverson i recula fins al 1979 en la segona temporada, que s’estrena avui al canal nord-americà FX. La nova entrega de la ficció es podrà veure a partir de demà al Canal+ en versió original subtitulada i, des de diumenge vinent, en versió dual al mateix canal. Fargo neix de la pel·lícula homònima dels germans Coen, de la qual va absorbir la història, però també el to, la intriga i l’humor negre. Ara l’argument canvia, però la sèrie mantindrà aquesta atmosfera coeniana que s’ha convertit en bona part de la seva essència.

Les planures nevades del Midwest nord-americà repetiran com a escenari de la ficció, que deixarà el poble de Fargo i es traslladarà a Sioux Falls, un municipi ubicat més al sud. Allà, un Lou Solverson 27 anys més jove s’enfrontarà a un cas criminal de dimensions desmesurades després de tornar de la Guerra del Vietnam. L’actor Patrick Wilson es posarà en la pell del protagonista, que a la primera temporada interpretava Keith Carradine. De fet, el repartiment de la sèrie canvia de dalt a baix pel salt enrere en el temps de la història. Entre els nous personatges hi haurà el xèrif i sogre de Solverson, Hank Larsson (Ted Danson) i la parella del protagonista, Betsy Solverson (Cristin Milioti). El cas que farà anar de corcoll la policia tindrà relació amb un sindicat de la màfia i estarà vinculat a una família abocada als negocis bruts. Entre aquest grup de parents, habituats a la delinqüència, hi haurà Otto Gerhardt (Michael Hogan) i la matriarca Floyd Gerhardt (Jean Smart), que tindrà el domini absolut de la seva família. El cas també involucrarà el matrimoni format per Ed Blomquist (Jesse Plemons), un ajudant de carnisser, i Peggy Blomquist (Kirsten Dunst). L’actriu debuta en el món de les ficcions televisives interpretant una perruquera i esteticista amb ganes de fugir a una gran ciutat.

La sèrie aprofitarà el retrocés temporal per plasmar els canvis en la societat nord-americana de finals dels anys 70, les transformacions culturals i l’auge del feminisme. Amb aquest rerefons, el personatge de Ronald Reagan traurà el cap a la ficció mesos abans de ser escollit com a candidat del partit republicà a la presidència dels EUA. El polític, interpretat per Bruce Campbell, farà una parada a Minnesota durant la campanya i Solverson serà l’encarregat de la seguretat del candidat. Un altre dels nous personatges serà Karl Weathers (Nick Offerman), un advocat veterà de la guerra de Corea que es caracteritzarà per la seva eloqüència i un alcoholisme desenfrenat.

Com en la primera temporada, Fargo portarà la firma de Noah Hawley i tindrà 10 episodis de 50 minuts. L’any passat, la sèrie va endur-se dos premis Emmy, un com a millor minisèrie televisiva i un per a la millor direcció de minisèrie per a Colin Bucksey. També va triomfar als Globus d’Or, on va obtenir un premi a millor minisèrie o pel·lícula per a televisió i un altre per a Billy Bob Thornton com a millor actor protagonista.