Descobreixen un forat de seguretat en els processadors d'Intel fabricats els últims 10 anys

L'error permetria accedir al nucli dels sistemes operatius i obtenir informació xifrada

Segons una investigació de 'The Register', una web especialitzada en ciberseguretat, els processadors d'Intel fabricats els últims 10 anys presenten un error greu de seguretat que permet accedir als ordinadors amb facilitat. El mes de novembre de l'any passat, Intel ja va protagonitzar un cas semblant quan milions d'ordinadors van ser posats en perill després que es detectés un altre error de seguretat als processadors de l'empresa. 

L'actual error de seguretat permetria accedir a la memòria 'kernel', o nucli, d'un sistema operatiu –com Windows, Linux o iOS– i, d'aquesta manera, obtenir contrasenyes o altres informacions protegides. 

La publicació indica que per arreglar el problema cal una actualització dels sistemes operatius que també podria tenir conseqüències negatives. Tot i que encara se n'estan avaluant els efectes, les primeres dades indiquen que arreglar l'error implicaria una pèrdua del rendiment dels processadors d'entre el 5% i el 30%, depenent del model. 

El problema dels processadors d'Intel obligarà a redissenyar significativament els nuclis dels sistemes operatius Linux i Windows per evitar l'error de seguretat. Segons explica 'The Register', els programadors estan revisant la memòria 'kernel' de Linux i, pròximament, Microsoft també introduirà canvis a Windows.