Publicitat
Publicitat

'El mundo' hi torna: les lletres "eta", imatge d'una altra manifestació al País Basc

La xarxa torna a rebel·lar-se contra el que considera una nova "manipulació" o bé una burla. Aquesta vegada, però, el peu de foto reprodueix el lema sencer de la capçalera

La síl·laba "ETA" torna a ser la imatge d'una manifestació al País Basc en un text del diari 'El mundo' d'aquest diumenge, i ha tornat a provocar indignació a la xarxa, com ja va passar fa unes setmanes. Aquesta vegada, però, el peu de foto aclareix amb detall el lema sencer de la mobilització, que es va fer aquest dissabte contra l'empresonament d'Arnaldo Otegi, condemnat a deu anys de presó.

A la capçalera de la protesta s'hi llegia " Epaik etarik ez zigorrik, aterabide demokratikoak orain", que significa: "Ni judicis ni sancions, solucions democràtiques ja", i així ho fa constar el peu de foto. La imatge, però, de format vertical i molt estreta, mostra només les lletres "eta", fragment de la primera paraula del lema. El peu de foto justifica la tria perquè centra l'atenció en dues de les persones que hi surten, l'advocat Iñigo Iruin i el portaveu 'abertzale' Txelui Moreno.

La publicació d'aquesta fotografia amb aquest tall arriba dies després de la indignació que va generar els hashtags #pedrojETA –en referència al director del diari, Pedro J. Ramírez– i #paraulesambETA, que van ser TT. I ha tornat a provocar crítiques, tot i que amb menys ressò. Els tuits que hi fan referència acusen el diari de fer burla de les queixes generades la primera vegada o bé acusen el rotatiu madrileny i Ramírez de ser un " manipulador". D'altres indiquen que la tria de les imatges són una manera de fer editorials, i alguns entren en el terreny de la ironia.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT