FICCIÓ

‘Élite’ puja de to en la nova temporada

Netflix estrena avui els nous capítols de la sèrie ‘teen’, que incorporen Georgina Amorós i Claudia Salas

Molta passió, molta intensitat i una única pregunta: què passarà amb els alumnes de Las Encinas? Aquest divendres s’estrena la segona temporada d’ Élite, la sèrie juvenil de Netflix que ha reviscut l’essència d’ El internado amb una nova escola plena de secrets i drames, però aquesta vegada en un ambient més mil·lennial .

Al llarg d’aquestes últimes setmanes, Netflix ha anat avançat els detalls que marquen la nova entrega, que constarà de vuit episodis. Les imatges revelen un nou curs escolar de Las Encinas, una de les escoles privades més exclusives d’Espanya, on els aires de prepotència, la vida esbojarrada i les inquietuds dels personatges impregnen, un cop més, els passadissos del centre. Aquesta entrega, però, serà encara “més salvatge i més marrana”, asseguren Darío Madrona i Carlos Montero, responsables creatius d’ Élite.

La nova tanda d’episodis reprèn els fils que van quedar penjant al final de la primera temporada. Encara que es va acabar desvelant la identitat de l’assassí de la Marina (interpretada per María Pedraza), queden molts errors per rectificar, drames per acabar i alguns personatges no aguantaran més amb el pes dels secrets sobre les espatlles.

Es començarà amb la història d’en Nano (Jaime Lorente), a qui la policia va culpar de l’assassinat i va arrestar pels seus antecedents. El problemàtic noi intentarà demostrar la seva innocència, però no podrà fer-ho sol. En Samu (Itzan Escamilla) farà el que pugui per netejar el nom del seu germà gran, però l’únic que el pot treure de la comissaria és en Christian (Miguel Herrán), el seu millor amic i l’únic que coneix la veritat: va veure com en Polo (Álvaro Rico) estava cobert de sang de la Marina.

Mentre en Christian decideix si salva el seu amic de la presó, els espectadors hauran de mossegar-se la llengua i omplir-se de paciència per veure si en Polo, el veritable culpable de la mort i que va quedar en llibertat igual que la seva nòvia, Carla (Ester Expósito), aconseguirà amagar el trofeu amb el qual va colpejar la jove i així esquivar la investigació policial.

Problemes familiars

Més enllà del misteri de l’assassinat, hi ha una altra trama sobre la família Shana que reclama atenció. D’una banda, quedarà per veure si l’Omar (Omar Ayuso) seguirà venent droga, activitat a la qual es dedica per guanyar diners i fugir de casa, o si els seus pares l’accepten tal com és. I, de l’altra, si el pare acceptarà les condicions que va posar la seva filla Nadia (Mina El Hammani) per tornar a l’escola.

Al seu torn, el Guzmán (Miguel Bernardeau) també haurà de lidiar amb els seus problemes i descobrir si els seus pares biològics van morir realment, com assegura la família adoptiva, o si hi ha més per explicar, amb la qual cosa el personatge “canviarà completament i se li giraran les cartes”, segons va comentar l’actor a Fotogramas.

Nous estudiants

Las Encinas comptarà amb la gran majoria dels estudiants de la temporada anterior. En Christian, en Samu, la Carla i l’Omar, entre d’altres, tornen a les aules amb l’evident baixa de la Marina. De tota manera, no es descarta que l’actriu aparegui als nous episodis en flash-backs com ha passat amb el personatge de Hannah Baker a Por trece razones. De moment, Ramón Salazar, director de la ficció, ha confessat que “l’esperit de la Marina seguirà guiant la sèrie i, encara que no aparegui físicament, seguirà present perquè la seva mort ho segueix movent tot”.

Al càsting també s’hi afegiran tres nous personatges. Georgina Amorós, coneguda per Benvinguts a la família, s’hi incorpora com a Cayetana; Claudia Salas, actriu de La peste, es posarà en la pell de l’enigmàtica Rebeca, i l’actor xilè Jorge López serà en Valerio.

Amb tot plegat, Élite comença un nou curs escolar que serà més difícil que l’anterior i que els estudiants voldran afrontar amb normalitat, malgrat els secrets i els sentiments de culpa que els envolten.

Els drames de Las Encinas tindran una tercera part

Arran de la primera temporada, Élite es va convertir en una de les sèries més vistes a la plataforma en streaming. Més de 20 milions d’usuaris van veure la ficció durant les primeres dues setmanes, segons va informar Netflix. Amb aquests resultats, i pel reclam dels espectadors, es va renovar la ficció per una segona temporada i, abans que s’estrenés aquesta, Diego Ávalos, director de Netflix Espanya, va confirmar que la sèrie també tindria una tercera temporada. En una roda de premsa a Madrid, Ávalos va avançar que la tercera part s’estructurarà al voltant d’un misteri i comptarà amb flash-backs per explicar com es va arribar al punt en què arrencaran els nous episodis.