Premis
Mèdia 14/01/2013

'Homeland' triomfa als Globus d'Or amb els premis a la millor sèrie dramàtica i als millors actors

'Girls' s'imposa en la categoria de comèdia' i 'Game change' s'alça com a millor minisèrie

Efe
3 min

Los AngelesLes categories televisives de la 70a edició dels Globus d'Or han coronat aquest diumenge a la nit 'Homeland' com la millor sèrie dramàtica per segon any consecutiu, mentre que 'Girls' ha sorprès amb el guardó a la millor comèdia i 'Game change' ha dominat l'apartat de minisèries.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'Homeland', la història d'un oficial nord-americà rescatat del seu captiveri a l'Iraq vuit anys després d'haver estat donat per mort, també ha vist recompensats els esforços de la seva parella protagonista amb els guardons al millor actor per a Damian Lewis i el de millor actriu per a Claire Danes. D'aquesta manera, Danes manté intacte el seu idil·li amb l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood, l'organització que lliura aquests premis, que l'ha reconegut en les quatre ocasions en què ha estat nominada: l'any passat per 'Homeland', el 2011 per 'Temple Grandin' i el 1994, amb només 15 anys, per 'My so-called live'.

"La televisió és un món enormement ric en personatges complexos i sucosos per a les dones", ha dit Danes sobre l'escenari de l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles. Per la seva banda, Lewis, en la seva primera victòria després de tres candidatures, ha admès que el premi suposava per a ell "recollir un tresor en ple viatge".

El productor Alex Ganza, que ha recollit l'estatueta de la millor sèrie dramàtica, ha recalcat els esforços de Danes, que no va deixar de gravar fins i tot embarassada de vuit mesos. La tercera temporada de 'Homeland', que també va ser premiada als Emmy, s'estrenarà als Estats Units el 29 de setembre. Abans, Cuatro estrenarà la ficció a l'Estat.

L'honor de ser la millor comèdia de l'any ha recaigut en la debutant 'Girls', la creadora de la qual, Lena Dunham, de només 26 anys, ha rebut el guardó a la millor actriu en aquesta categoria entre crits d'entusiasme. Posteriorment, ha reflexionat: "Aquesta sèrie m'ha ajudat a no sentir-me sola al món". 'Girls' presenta quatre joves d'uns 25 anys solteres i de perfils molt diferents que viuen a Nova York i que parlen de temes íntims que van des de les relacions entre pares i fills fins a l'avortament.

A l'hora de recollir el premi, Dunham ha confessat que estava "supernerviosa". "Les altres nominades –entre les quals hi havia les presentadores de la gala, Tina Fey i Amy Poehler–... he crescut veient-les a la televisió. Aquest premi el dedico a tots aquells que alguna vegada han sentit que no trobaven el seu espai a la vida", ha afegit.

En la categoria masculina, el guanyador ha estat Don Cheadle, per 'House of lies', en el que ha estat el seu segon trofeu –el 1998 va ser premiat per 'The rat pack' després de tres nominacions–. L'actor s'ha imposat a favorits com Alec Baldwin ('30 rock') o Louis C.K. ('Louie'). "És una cosa totalment inesperada", ha reconegut el guanyador. "Sona com un tòpic, però la veritat és que no m'ho esperava. Estic molt orgullós de la sèrie", ha assegurat.

Per la seva banda, 'Game change', centrada en la designació, l'any 2008, de l'aleshores governadora d'Alaska Sarah Palin com a candidata a la vicepresidència dels Estats Units pel partit Republicà, s'ha imposat en la categoria de minisèrie o telefilm. Aquesta producció també ha recollit els premis a la millor actriu, per a Julianne Moore, i al millor actor de repartiment, per a Ed Harris.

El millor actor protagonista en l'apartat de minisèries ha estat Kevin Costner, pel seu paper a 'Hatfields & McCoys', mentre que Maggie Smith ha guanyat en la categoria de millor actriu de repartiment per 'Downton Abbey'.

stats