JxCat rebutja l'oferta d'ERC sobre la presidència de la Diputació si no té l'aval dels comuns, i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

JxCat rebutja l'oferta d'ERC sobre la presidència de la Diputació si no té l'aval dels comuns / ACN

1.

JxCat rebutja l'oferta d'ERC sobre la presidència de la Diputació si no té l'aval dels comuns. Bonvehí i Bel es reuneixen amb els republicans per abordar els pactes locals i la crisi oberta.  JxCat insta de nou ERC a "revertir" els pactes amb el PSC a nivell municipal: "Hem tocat fons". Artadi ho proposa com a "primer pas" per refer la unitat independentista a les institucions.  El PSC demana "respecte" a ERC i li retreu que vulgui fer una "subhasta" amb la presidència de la Diputació. Els socialistes estan convençuts que JxCat mantindrà l'acord al qual han arribat a l'ens provincial. 

2.

La 'Manada' de Manresa va atemorir la víctima amb una pistola. Una amiga que era al lloc dels fets diu que va evitar que tiressin la menor al riu després de la violació en grup. 

3.

ICV acomiadarà els seus treballadors amb la indemnització mínima de 20 dies per any treballat. La direcció del partit va assegurar quan es va aprovar la reforma de Rajoy que mai l'aplicaria. 

4.

Un 31% dels catalans tenen el català com a llengua inicial. Els grups de WhatsApp familiars faciliten que la gent gran es llanci a escriure en la llengua pròpia. 

5.

Els grecs es desfan dels diputats neonazis d'Alba Daurada. L'aïllament polític i el judici penal anul·len el que havia estat el tercer partit de Grècia.