Televisió
Mèdia 20/02/2013

'La Marató de TV3' es dedicarà aquest any a les malalties neurodegeneratives

El programa solidari s'emetrà el 15 de desembre

Ara
2 min

BarcelonaLes malalties neurodegeneratives seran les protagonistes de l'edició d'aquest any de 'La Marató de TV3', que se celebrarà el 15 de desembre. Ho ha decidit el patronat de la Fundació arran de la proposta de la comissió assessora científica de l'organisme, segons ha informat la Fundació aquest dimecres en un comunicat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La nota recorda que "les malalties neurodegeneratives són patologies cròniques i progressives del sistema nerviós central ocasionades per la pèrdua continuada de neurones del cervell i de la medul·la espinal", un fet que pot ser provocat per "factors mediambientals, mutacions genètiques o per la degeneració neuronal conseqüència de l'envelliment". En aquest grup de malalties s'inclouen l'Alzheimer, l'esclerosi múltiple, la corea de Huntington, el Parkinson, la distròfia muscular o l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA), que són, totes, "patologies molt invalidants pels greus canvis físics i de conducta" que suposen per a les persones afectades i el seu entorn.

Segons la Fundació La Marató, "la recerca biomèdica destina grans esforços a combatre la degradació i la mort neuronal a través de diverses estratègies terapèutiques, com ara la creació de neurones sanes a través de la modificació genètica amb cèl·lules mare o la immunoteràpia", però encara queda "un llarg camí per recórrer" en aquest camp. Per aquest motiu, conclou el comunicat, la 22a edició de 'La Marató de TV3' treballarà per sensibilitzar la població i mobilitzar-la "en benefici de la recerca neurodegenerativa".

La del 2013 serà la primera edició de 'La Marató' dedicada específicament a aquestes malalties, tot i que les patologies del cervell ja en van ser protagonistes el 1996 –quan 'La Marató' va girar entorn de les malalties neurològiques– i el 2005 –centrada en l'Alzheimer i altres malalties del cervell.

L'última edició de 'La Marató', celebrada el 16 de desembre passat, es va dedicar a la lluita contra el càncer i va batre el rècord històric de recaptació, amb 10.113.152 euros. La xifra encara no és definitiva, ja que fins al 31 de març es poden seguir fent donacions.

stats