Netflix apuja el preu de les seves tarifes

A partir d'ara, els usuaris pagaran entre un i dos euros més segons la modalitat triada

Fa tres mesos ja van fer proves i ara ja és una realitat: Netflix apuja el preu de dos dels seus tres plans de subscripció. La companyia va fer públic ahir que a partir d'ara la modalitat coneguda com a estàndard –que dona l'opció de veure les sèries i les pel·lícules de Netflix en dues pantalles simultànies– augmenta de preu un euro i passarà a costar 11,99 euros (abans l'usuari pagava 10,99 euros). També canvia la tarifa 'premium' (quatre pantalles simultànies), que ara tindrà un cost de 15,99 euros, quan abans valia 13,99 euros. D'aquesta manera, l'única opció que manté el preu inicial és la tarifa bàsica, que amb un preu mensual de 7,99 euros només permet veure els continguts en una pantalla. 

Els nous preus són els que pagaran els nous clients de Netflix, però també els usuaris actuals de la plataforma, que rebran un avís per correu electrònic i a través de la interfície trenta dies abans de pagar la nova mensualitat. 

El canvi de preus de Netflix arriba després que la plataforma també anunciés una pujada de les mensualitats als Estats Units d'entre el 12,5% i el 18%. Des de Netflix asseguren que ajusten les tarifes "ocasionalment en la mesura que" implementen "millores en el servei i segueixen "invertint en sèries i pel·lícules". De fet, recentment Netflix ha obert la primera seu de producció pròpia europea a Madrid. 

Quant val veure una sèrie a Netflix?

La pujada de preu de Netflix es produeix gairebé un any després que Amazon anunciés un augment en la seva tarifa Prime, la subscripció que dona accés a enviaments exprés però també als seus continguts audiovisuals. En aquest cas, el preu va passar d'una subscripció anual de 19,95 euros a 36 euros. 

De moment, una de les plataformes que mantenen la tarifa intacta és la HBO, que ofereix el seu servei per 7,99 euros mensuals. El preu de la HBO és bastant similar al de la nova aventura digital de Movistar+, la plataforma Lite, un servei pensat per a no clients de la seva telefonia que té un preu mensual de 8 euros.