El PP acusa Catalunya Ràdio de "guerrilla revolucionària"

Andrea Levy reacciona així a una pregunta del 'Catalunya Vespre', que demanava als oients si estarien disposats a "impedir físicament" que jutgin Mas, Ortega i Rigau

La diputada del Partit Popular de Catalunya (PPC) Andrea Levy ha dit de Catalunya Ràdio que és " una ràdio de guerrilla revolucionària i no un servei públic d'interès general". L'afirmació és fruit d'un tuit del programa ' Catalunya Vespre' d'aquest dilluns, en què es preguntava als oients si estarien disposats a impedir físicament que jutgin Mas, Ortega i Rigau pel 9-N. Arran d'aquest missatge, Levy ha demanat la compareixença al Parlament del director de l'emissora, Saül Gordillo, perquè expliqui amb quins criteris s'escriuen els tuits, si creu que es tracta d'una pregunta adequada i a quina directriu responen. Així mateix, el coordinador del PPC, Xavier García Albiol, ha dit que la pregunta és pròpia " de ments malaltes".

Catalunya Ràdio ha fet un aclariment des del compte de Twitter del programa i ha explicat que la pregunta feia referència a una protesta al carrer. " Qualsevol altra lectura és equivocada", ha dit l'emissora. 

Amb tot, Andrea Levy ha afirmat que la ràdio pública catalana "no només qüestiona la justícia, cosa que denota un tarannà clarament antidemocràtic, sinó que insinua i convida a la ciutadania a comportar-se de manera violenta, qüestió gravíssima i intolerable". Per això, considera que cal una resposta " ràpida i contundent" del director de la ràdio "si es pretén mantenir el caràcter neutral que tot mitjà de comunicació públic ha de tenir”. Sobre aquesta qüestió, la diputada també ha presentat  una bateria de preguntes escrites al president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Fonts de la CCMA han explicat a l'ARA que la piulada va sorgir " sobre un plantejament fet per un dels tertulians del programa". L'ens considera que el missatge " quedava en un context de debat i de participació perfectament clar" i subratlla: "El programa va aclarir que no hi havia cap voluntat d'incitació a la violència". Per això, la CCMA lamenta si "d'una forma descontextualitzada s'ha interpretat el que no era" i deixa clar que ni des de Catalunya Ràdio ni des del programa " no hi havia cap intenció d'incitació a la violència ni d'entorpiment al lliure desenvolupament de la justícia".