Polèmica pel 'Salvados' sobre la indústria càrnia

La xarxa reacciona amb crítiques al sector però també a Évole. La firma El Pozo replica que els porcs amb malformacions que es van veure estaven en una "àrea de recuperació sanitària" 

El programa 'Salvados' que es va emetre ahir a La Sexta ha sacsejat l'opinió pública i la indústria càrnia, especialment l'empresa d'embotits El Pozo, per a la qual treballa la granja que es mostrava en el programa, on hi ha porcs malalts.

Jordi Évole i el seu equip es van colar, juntament amb membres de l'entitat @IgualdadAnimal, a la granja en qüestió, que és a Múrcia. Els responsables del programa asseguren que van haver d'entrar-hi de manera furtiva perquè cap firma del sector va voler obrir-los les portes de les seves instal·lacions. El cas és que en la granja mostrada s'hi veien porcs malalts i fins i tot amb malformacions.

Al final del programa, l'equip assegurava que El Pozo no havia volgut respondre a les seves preguntes ni explicar les imatges durant el procés de producció del reportatge. En canvi, durant l'emissió i després del programa la companyia va publicar diversos tuits en què assegurava que les instal·lacions que havia mostrat Évole eren en una "àrea de recuperació sanitària" on hi ha porcs amb malalties que estan en observació per ser tractats o sacrificats i que no entren en la cadena alimentària. Fins i tot han penjat un vídeo en què un responsable de la firma explica els seus arguments.

Tanmateix, la polèmica és imparable a la xarxa. Molts dels usuaris es mostren escandalitzats amb les imatges.

Però no tothom ho veu igual. Altres usuaris critiquen Évole i posen en dubte els veritables interessos del programa.

I n'hi ha que fins i tot hi veuen una lectura política i arriben a dir que Évole –gens sospitós de defensar la causa independentista– ataca El Pozo per afavorir Casa Tarradellas o "empreses proindependentistes".