Ràdio
Mèdia 22/04/2013

Puyal transmetrà el Bayern-Barça per internet davant la vaga de Catalunya Ràdio

El partit es podrà seguir en directe a través de www.latdp.cat

Ara
4 min
El periodista Joaquim Maria Puyal en plena feina de retransmissió al Camp Nou durant un partit del Barça de la temporada passada.

BarcelonaMalgrat la vaga que durant tot el dia de Sant Jordi afectarà la programació de Catalunya Ràdio, Joaquim Maria Puyal i una part del seu equip habitual transmetran aquest dimarts, en directe, des de Munic, el partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions entre el Bayern i el Barça. Ho faran, però, només a través del portal www.latdp.cat –que aquest dilluns a la tarda ha deixat de redirigir a l'apartat de 'La transmissió d'en Puyal' de la web de Catalunya Ràdio–, i sense comptar amb cap recurs, ni humà, ni tècnic ni material, de l'emissora.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Tot i així, TV3 –que transmetrà el partit en directe– no oferirà la possibilitat de sintonitzar 'La TdP' durant el matx a través del seu segon canal d'àudio. Puyal va explicar dissabte que posaria la transmissió a disposició de la cadena, però aquesta ha declinat l'oferiment perquè només dóna aquest servei amb "la transmissió de Catalunya Ràdio, i aquesta no ho és".

Puyal va avançar dissabte, durant el descans del partit de Lliga entre el Barça i el Llevant, la seva intenció d'oferir el partit a través d'internet i amb els mitjans propis de la seva productora, i va justificar-ho per “no fallar al compromís amb els anunciants” i “sobretot al compromís amb els seguidors” del programa, que des de fa “més de 30 anys” ha narrat, sense excepció, tots els partits oficials del Futbol Club Barcelona. El periodista va deixar clar, també el seu “respecte” i “comprensió” per “les raons del greu conflicte” que ha desembocat en la convocatòria d'aquesta vaga, i va insistir en la necessitat que Catalunya disposi d'uns “mitjans públics forts, potents, que estiguin gestionats amb criteris de professionalitat i d'eficiència”.

A continuació, reproduïm el fragment en què Puyal va plantejar dissabte el seu posicionament:

"Dimarts que ve hi ha anunciada una vaga dels treballadors de Catalunya Ràdio a propòsit de les seves reclamacions, una vaga que està anunciada, que el comitè d'empresa ha dit que se celebrarà, que la direcció de l'empresa coneix. I dimarts que ve el Barça juga contra el Bayern de Munic. Això vol dir que si es fa la vaga no hi haurà aquesta transmissió de 'La TdP' per Catalunya Ràdio dimarts que ve des de Munic. Al voltant d'aquest fet voldria manifestar cinc coses.

La primera, respectar i comprendre les raons del greu conflicte que provoca la vaga dels treballadors de Catalunya Ràdio i reiterar allò que ja he dit altres vegades: el nostre país necessita uns mitjans públics forts, potents, que estiguin gestionats amb criteris de professionalitat i d'eficiència. I hem de treballar per a això.

Segon. Si es confirmen les previsions actuals, dimarts no transmetrà Catalunya Ràdio 'La TdP' ni totalment ni parcialment. Això voldria dir que per primer cop des de fa més de 30 anys 'La TdP' faltaria a la cita amb els seus oients.

Tercer. És voluntat personal meva, i per extensió dels productors del programa, que això no passi. Nosaltres volem transmetre el partit des de Munic. Això sí, respectant naturalment el dret de vaga dels treballadors de Catalunya Ràdio. Com que un altíssim percentatge de la producció de 'La TdP' corre a càrrec de la meva societat de producció, externa a Catalunya Ràdio, pensem que podem mirar de fer la transmissió per compte propi, i estem fent gestions per mirar de poder exercir aquest objectiu. Això vol dir que el dimarts 23, sense utilitzar cap mitjà tècnic ni cap recurs de Catalunya Ràdio, ni per descomptat sense haver de comptar amb la feina de ningú del personal de la casa, de Catalunya Ràdio, que habitualment col·labora amb la transmissió ni cap altre. Cap treballador de Catalunya Ràdio farà res a 'La TdP' de dimarts si és que finalment fóssim capaços d'acabar fent-la.

Quart. Com que no tenim cap altre mitjà per fer-ho, a dia d'avui el nostre propòsit és servir els nostres oients de 'La TdP' amb una transmissió que ens proposaríem difondre per internet. Encara no sabem per quina adreça, això ho donaríem a conèixer en les pròximes hores i a través dels mitjans de comunicació social. Naturalment, l'equip de la meva societat de producció, que té una certa capacitat, està treballant, contra rellotge, per contractar tot el que calgui per poder assolir aquest objectiu. Si ho aconseguim, perfecte. Si no ho aconseguim, demanarem disculpes per trencar la fidelitat de més de 30 anys amb el barcelonisme. Si ho aconseguíssim, si ho féssim possible, el so de 'La TdP' estarà a disposició de TV3 per si vol que siguem la veu de la tele en l'habitual opció d'àudio quan transmetem partits del Barça.

Cinquè i darrer punt. Tenim la intenció de transmetre 'La TdP' en directe des de Munic per internet. Sabem que en aquesta ocasió no podrem aspirar a graus alts d'audiència. No podrem tenir de cap manera el lideratge d'audiència fent-ho així. Però no sempre això és el més important. El més important és que, respectant el dret dels treballadors i la posició de l'empresa, nosaltres no fallem al compromís amb els nostres anunciants, començant per la inestimable col·laboració de La Caixa, i sobretot al compromís amb els nostres seguidors: no decebre la confiança dels nostres seguidors més incondicionals. No volem trencar la fidelitat de més de 30 anys, i els asseguro que la gent del meu equip ho està posant tot per aconseguir-ho."

stats