Publicitat
Publicitat

Rita Marzoa, nova consellera de la CCMA

El Parlament aprova el seu nomenament entre les crítiques de l'oposició, que el qualifica de "frau democràtic"

El Parlament ha nomenat aquest dimecres a la nit la periodista Rita Marzoa  nova membre del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) després d'una votació secreta en què ha obtingut 70 vots a favor –de CDC, UDC i ERC–, 58 en contra –PSC, PP, ICV-EUiA i Ciutadans– i quatre abstencions. La designació, doncs, ha requerit dues votacions, ja que en la primera no s'ha aconseguit la majoria de dos terços necessària, i la llei preveu que en aquest cas es pugui recórrer a una segona votació en què n'hi ha prou amb la majoria absoluta.

Tot i que la votació ha estat secreta, els grups han explicat el sentit del seu vot després que diversos partits de l'oposició demanessin la paraula per criticar que CiU i ERC aprofitin l'últim ple de la legislatura per nomenar un càrrec que feia dos anys que estava vacant.

La primera a intervenir ha estat Marta Ribas (ICV-EUiA), que ha explicat que els ecosocialistes s'oposaven a la designació de Marzoa perquè es produeix després que dues propostes que havien impulsat per reformar la llei del consell de govern de la CCMA hagin quedat encallades sense pujar al ple. Ribas ha considerat "un nyap i un frau democràtic" el nomenament, i ha acusat ERC d'haver canviat el seu criteri perquè durant el tràmit de les dues lleis havia defensat modificar el procés de designació dels membres del consell.

Per la seva banda, Núria Parlon (PSC) ha qüestionat també que el nomenament es porti a terme en l'últim ple del curs, mentre que Quim Arrufat (CUP) ha criticat que els partits es reparteixin aquest tipus d'organismes quan haurien de ser independents. Marisa Xandri (PP) i Carlos Carrizosa (C's) han criticat el nomenament perquè consideren que la periodista s'ha significat políticament a favor del sobiranisme i han posat com a exemple que presentés un acte d''Ara és l'hora'.

Davant les al·lusions directes del PP a Unió, el portaveu democratacristià al Parlament, Roger Montañola, ha explicat que, "més enllà de consideracions temporals" corresponia a ERC nomenar un nou membre de la CCMA. Albert Batalla (CDC) ha justificat el nomenament perquè el Govern ha de treballar "fins a l'últim moment", mentre que Sergi Sabrià (ERC) ha explicat que han optat per proposar Marzoa després de veure que les lleis que havien de posar fi al sistema de quotes no s'aprovarien en aquesta legislatura.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT