CANAL TV3HD
Mèdia 12/03/2011

TV3, en alta definició a partir de dilluns

Redacció
1 min

Barcelona.El canal d'alta definició de TV3 deixarà d'emetre en proves i passarà a replicar la programació íntegra de la cadena, però en alta definició. Actualment, el 20% de la programació ja està produïda en origen en HD. A la resta, se li aplicarà un procés de reescalat per adaptar-la al nou format. Els programes que tinguin alta definició en origen estaran convenientment identificats. La intenció de la cadena és aconseguir que el 100% de la programació sigui en alta definició real -és a dir, en origen- en un termini de tres o quatre anys.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De moment, el que hi ha disponible i que implica una evident millora en la qualitat d'imatge són alguns films, tots els partits de futbol, alguns reportatges del 30 minuts i del Sense ficció i les sèries Danys i perjudicis , Diaris de vampirs , Polseres vermelles i La Riera , entre altres.

No tothom, tanmateix, tindrà accés a TV3HD de manera immediata. La Corporació disposa de dos múltiplex (agrupadors de canals) i el dedicat a l'alta definició és el segon, que només arriba al 91% de la població de Catalunya. TV3 s'ha marcat l'objectiu d'augmentar la seva cobertura fins al 99%, similar al del múltiplex principal.

stats