Mèdia 05/09/2012

TVE torna a emetre toros en horari infantil després de 6 anys

Un informe preliminar del CAC hi veu elements "de violència reiterada i explícita"

Selena Soro
1 min
Segons el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, en les retransmissions hi ha "violència reiterada i explícita, legitimada per la locució i reforçada per la realització".

BarcelonaLes corrides de toros tornen avui a Televisió Espanyola, sis anys després que desapareguessin de la cadena pública. Segons va informar TVE, "el canal considera que una festa d'aquesta categoria ha de posar-se a disposició de tots els aficionats espanyols". La primera 'corrida' que retransmetrà el canal serà des de Valladolid, a les 6 de la tarda, dins de l'horari de protecció infantil -que va de 6 del matí a 10 de la nit- i dins de la franja de protecció reforçada - que comença a les 5 de la tarda i acaba a les 8 del vespre-.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) analitzarà l'emissió per determinar si incompleix les lleis de protecció del menor i altres directives de comunicació, i enviarà un informe al respecte al ministeri d'Indústria, segons explica a l'ARA el president del Consell, Roger Loppacher. De moment, l'àrea de continguts del CAC ha elaborat un informe preliminar que analitza de manera genèrica les corrides de toros. "Hem determinat que és un programa no recomanat per a menors de 13 anys i per això s'hauria d'emetre fora de les franges de protecció reforçada, de 5 a 8 de la tarda", assegura Loppacher.

Podeu llegir la informació completa a l'Ara Premium.

stats